Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Teda Ivane, Ty nám to dáváš. Nejdřív ty fotky jablek "z fotoshopu", teď oslavná báseň na švestky bez chorob. crying
   Já švestkovou sezónu mohu hodnotit vcelku kladně. Loni a předloni jich bylo o trochu víc - hodně přes tunu, letos bude tak polovina, z toho 300 už je sklizeno. Spíš než menší násadou je to dáno vykopáním starých strom Oulinské a Althanovy. Neřekl bych, že chuť je nějaká horší, dokonce si myslím, že některé odrůdy, které obvykle nemají chuť žádnou nebo špatnou (Presenta, Tophit, Empress, aj.) dík teplému létu budou lepší. Červivost i monilie je standartní, t.j. veliká, vezmou zhruba 20% úrody.
    Pozoruji obrovské rozdíly v napadení hnilobou mezi jednotlivými odrůdami. Žádná není samozřejmě imunní. Třeba Katinka, Procházkova, Elena, Toptaste či Těchobuzická mají (nebo měly) hnilých plodů relativně málo. Naopak Carpatin, Tophit, Verity, Amers, Topstar, tam podlehlo monilií možná 50% plodů. Bohužel spíš k náchylnějším patří i nové německé odrůdy Jofela, Azzura, Haroma.   Zajímavostí je, že tradičně nejpostiženější Chrudimská letos hnije málo. Tak se v tom vyznejte. Chemicky jsem slivoně ošetřil 1x tankmixem po odkvětu proti pilatce a úžehu. Proti moniliové hnilobě nezasahuju, to bych musel stříkat každý strom jindy.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika