Je to hodně zajímavé, proč nejsou nyní švestky chutné. Jestli je to počasím, tak to rozhodně vyhovovalo letos broskvím, protože jsou nejchutnější od doby, co je pěstuju a to komplexně všechny odrůdy byly aromatičtější než jindy. Švestky byly v červenci taky dobré. Pokud je to suchem, tak odrůdy na St.Julien sucho nesignalizují, protože na nich se to projevuje nejdříve. Hlavně mě nyní naštvala ta Haganta. Dělala to v prvních letech až jsem myslel, že to není dobrá odrůda, pak se stav radikálně zlepšil a teď zase ta švestková mdlost a "bezchuť". Přitom jsem ji začal považovat za nejjistější zářijovou švestku, co se týče chuti. Snad se to ještě zlepší. Jsou to jen první měkčí plody. Toptasty vymrzly, ale těch "pět", co zbylo byly standartně "koncentrované", nebo-li "nabušené".