Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pěstujeme slivoně, Blažek, Kneifl: "Při silném napadení stromu se často projevuje nesystémové rozšíření viru v rostlině, kde může být část větviček zcela bez příznaků... někdy se může choroba dostat do latentního stavu, kdy je zjistitelná jen serologickým testem..symptomy se zpravidla projeví po silném zmlayovacím řezu... důležité je včasné vyklučení, tam, kde se nemocné stromy nechaly došlo během několika let k zamoření celé výsadby. Stromy na méně vzrůstných podnožích jsou často méně infikovány..atd."

Osobně nevím, co si se šarkou počnu. V Beskydech jsem před 10 lety musel vykácet švestky všechny - rodily jen pár posledních krabatých švestek. S domem na ostravsku jsem získal zahradu se švestkou bez příznaků, která rodila půldruhé bečky zdravých plodů. Byla neudržovaná, tak jsem ji proklestil, přihnojil... a za 3 roky měla tak těžkou šarku, že musela jít do kamen. Mezitím se šarka rozjela za plotem u sousedů. Vysadil jsem 3 mladé švestky a letos 3.rokem má Stanley část větví úplně flekatou a Gabrovská zašla asi na P. syringae. Jojo nechci kvůli negativním recenzím. Nevím, jestli má to pěstění perspektivu, když sotva strom začne plodit, už má příznaky PPV.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika