Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den.
Komu není rady, tomu není pomoci. Trošku vážně, letos jsem si udělal roubovací maratón a taky potřebuji mít od nové, vlastně staré, zahrady volno.
Starý sad, cca 15 silných, bujných semenáčů ryngle (blumy) a durancie, bez příznaků šarky. Co s nimi? Řada příspěvků v jiných vláknech se zabývá, zda je lepší herbicídovat, kácet nebo trhat. Myslím si, že pro zahrádkáře je nejlepší přeroubovat. Špatné procento ujmutí by mi vadilo. Ale v podstatě z ješitnosti. Vzhledem k hustotě přeroubovanců stejně nemohou všichni trvale zůstat. Třeba si někdo bude chtít vykopat větší stromek. 
Samozřejmě, u kolmo přeříznutého kmínku s roubem za kůru je rána velká, dlouho se zavaluje. U zdařilé kopulace není, po srůstu roubu, rána žádná. Čisté dílo. Jako dárek pro kamaráda nebo sousedku je to lepší. Ale přeci „my“, co roubujeme za kůru, primárně nehledáme krásu stromku, ale silné kořeny podnože (které tušíme), pro brzkou úrodu, na kterou se těšíme. Tedy vlastně hledáme čas.
Ten myroš mě ale vypek, když jsem ho potřeboval (pro meruňku). Zaskočila ryngle a durancie. A stejně mu kmínek pořád obrůstá a ke kořenovému krčku se mu už klanět nebudu. Má utrum. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika