Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Co se týče karcinogennity glyphosátu, byla, myslím, prokázána opakovaně na myších. Jsou k tomu dohledatelné studie a právě průkazy karcinogennity vedou k jednáním o jeho zákazu. Samozřejmě obchodní zájem a obrovské finance, které se v tom točí, mají opačný efekt.  

Domnívat se, že kdyby nebyla látka bezpečná, nemohla by být schválena, a to se omlouvám, pane Vinšálku, je velmi naivní. Historie by mohla vykládat. 

Pozitivum glyfosátu vidím v tom, že by měl na slunci a vzduchu rychle degradovat, pokud se však dostane do rostlinných pletiv, půdy či vody, může se dostat až ke "spotřebiteli/příjemci". Osobně mám malou lahvičku doma už několik let na hubení plevele ve spárách přilehlého chodníku a ve výsadbě trnitých zimovzdorných opuncií, ale jinak dávám přednost motyce. Je to věc osobní volby a principu předběžné opatrnosti, kterou nikomu nenutím.

Co se týká aplikace na břehové porosty, je správci toku povolena výjimkou místně příslušného krajského úřadu. Je založena na výrobcem deklarovaných vlastnostech výrobku, nikoli na hlubším zkoumání dopadů aplikace.

Daník

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika