Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobré odpoledne vážení úspěšní pěstitelé slivoní.

Před 5 lety jsem zakoupil v ov. školce 500 ks na pohled zdravých a pěkných ovocných výpěstků slivoní s pěknými přírustky cca. 80 cm různých odrůd. vysadil jsem je na východní moravě u obce Popovice na rovném pozemku v nad.výšce 230 m.

Příkmené pásy udržuji pomocí ručního kultivátoru v bezplevelném stavu. Přihnojuji i mírně hnojivem NPK a také zalévám.

Postupně stromky chřadnou, prosychají a některé pokrývá zelený -zřejmě "mech".

Přírustky jsou mizerné je to děs!!! Nemohu se ničeho dopěstovat! Přikládám foto větviček 5 letých slivoní- jedná se o odrůdy Toptaste, Haganta, Gabrovská, Č.rodná, Hanita, Presenta. Zřejmě se jedná o korovou nekrozu.

Zajímá mě jak školkaři ošetřují v průběhu celého roku své výpěstky slivoní, když při prodeji zákazníkům jsou na pohled pěkné a zdravé s dobrými přírustky. Letorosty se zdají být i takové lesklé.

Žádný školkař mě doposud konkrétně neporadil jeho úspěšný plán celoroční ochrany včetně harmonogramu. Domnívám se, že by to mohlo být např. i tím, že některé přípravky nemusí být např.konkrétně schváleny k ochraně slivoní a tudíž se bojí něco říct.

Tak ví prosím někdo a nebojí se jsem napsat nutnou celoroční ochranu produkční výsadby slivoní, aby byla rentabilní a byla s ní i nějaká úroda???

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika