Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Řešení je poměrně dost, počínaje vytahat to ze země pomocí lana třeba za osobním autem, přes vytrhání to traktorem či nějakým bagrem (třeba i minibagrem, pokud máte možnost si ho třeba najmout či vypůjčit), ořezání pomocí křovinořezu s pilovým kotoučem těsně u země (kořeny nechat v zemi shnít) atd. Záleží na tom, co vám je nejvíc dostupné.
Pro to, abyste pozemek udržel čistý (bez náletů, pláňat atd.) je třeba ho pravidelně sekat, celkem jedno, jestli 1x za měsíc rotační sekačkou (nesbírat trávu, jen to posekat a trávu nechat ležet, pokud nechce mít anglický trávník) nebo třeba 2x do roka křoviňákem nebo lištovou či bubnovou sekačkou, ale prostě sekat - je to jednodušší než chodit s nůžkami a pláňata či nálety ručně vystříhávat.
Vy jste se ale hlavně dopustil zásadní chyby při snaze o likvidaci nechtěného - ořezal jste to právě těch 5cm nad zemí. To ej to nejhorší, co vás mohlo napadnout - ty zbytky kmínků vám buou vadit a překážet při sečení čímkoli a hlavně ještě hodně, protože než shnijí, tak to trvá roky. Vždycky se řeže nebo stříhá buď těsně u země nebo pod úrovníí terénu. Přehlídnutý 5cm kmínek je nejnebezpečnější u rotační sekačky - můžete si o něj i sekačku zničit (nejen ohnout nůž, ale ohnout i hřídel motoru). 
Celkově řešení jsou pro vás teď podle vámi popisovaného stavu sadu jen 2
1) pracně ručně všechno vyřezat a vystříhat (včetně těch vašich 5cm pozůstatků kmínků) těsně u země a pak pravidelně sekat
2) sehnat (najmout) někoho s traktorem s bytelným mulčovačem (to je to, co tady výše někdo popisuje jako "nástavec za traktor" (viz ta fotka) a požádat ho, aby sad projel křížem krážem a pařízky a celkově všechny nálety tím zlikvidovat (a pak už pravidelně sekat pozemek). Samozřejmě po tomto mulčování pečlivě projít celý sad a všechny zbytky kmínků, které stroj nevzal nebo se k nim nedostal, pečlivě ořezat či vykopat, jinak opět hrozí problém při sekání.
Na všechny ostatní způsoby - vytahování pařízků bagrem apod. zapomeňte - stálo by vás to doslova majlant, protože to je práce na mnoho hodin.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika