Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Hernajs, to je výška! No ale, když už jste takový kus práce udělal. Taky experimentuji a k tomu patří i to, že nějaký pokus někdy nedopadne. A taky fandím místnímu ovoci. Tak proberme „technické“ parametry. Už předchozí příspěvky je zmiňují. 
Dva kmeny z jednoho místa: není to podle zahrádkářských kánonů, ale ovoce to mít může. Po přezkoušení ovoce bych ale spíše ten horší strom v budoucnu podřízl. A taky, kmen nemusí být k zemi kolmý. I stromy se šikmým kmenem (třeba 45°) dobře plodí.
Ach ta výška: ze štaflí do koruny nedosáhnete a opřený žebřík to neudrží. Řez v koruně žádný a sklizeň jen třesením. Já bych určitě snižoval! Věřte, že ze země se trhá lépe než z 5m žebříku. Ale hlavně jinak padá! 130cm to hned nepůjde, abych zachoval nějaké větve (aspoň větvičky). Tak snižovat postupně, nadvakrát. Letos na nějakou živou větvičku nad nejspodnější větví a tu taky zakrátit. Pak za vegetace podpořit výhonky, které vyrazí nejníže. (Podpořit zaštípnutím jen samotných vegetačních vrcholků horních výhonů při jejich délce cca 25cm.) Výhonky z kmene rády rostou rovně vzhůru a víc zároveň z jednoho místa. Tak vyklánět a vyvazovat do boku ty, které budou základem nových větví. A rovně vzhůru rostoucí zaštipovat. Na konečnou výšku pak kmen sesadit až cca za 2-3 roky. A nebo zapěstovat z jednoho spodního, svisle rostoucího výhonu klasicky novou korunu a přebývající kmínek pak postupně snížit k tomuto odbočení. Prostě podle situace, jaká nastane. Tak ať se daří. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika