Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nic ve zlém, ale musím se letos srdečně zasmátsmiley-ak dovolíte.Zřejmě každá švestka zde propíraná má své výkyvy v kvalitách, a své příznivce, a odpůrce.Někdo pokládá Topfirst za propadák letošní sezony, a někdo ho chválí způsobem "hlava nehlava".Někdo Hanitu vynáší "skorem až do nieba", jiný by si ji už nekoupil.Lepotica jde z jednoho extrému do dalšího.Tedy u mě nepochodila, ale v teplejších podmínkách byla asi letos podle některých výborná.Pak je tady letos Tophit.I mě letos zaplodil méně, proto jsou na stromku plody velikosti kachního vejce.Chuť plodů mě srdečně potěšila, docela obstojně, středně aromatická, není tak šedivě zapomenutelná jako npř. plody Joja, které jsou letos taky veliké, ale poněkud zvláštní.Jojo bude dobrá odrůda pro účely sušení.Vysvětlím  hned proč.Chuťově nijak nenadchnou, proto málokoho lákají k okamžitému konzumu většího množství plodů, tudíž jich více zbyde pro sušeníwink.Což jak uznáte je dost zajimavá kvalifikace,a další přidám.V zimě se  nepozná,že byly v létě horší chuti,sušené budou i tak žádané.Pro účely sušení se hodí dokonale, mají překvapivě velmi sytě žlutou dužinu(nevím do jaké míry se tam projevily modřiny, které byly patrné při zrání).Švestka má velmi suchou dužinu, tudíž ji nebude nutno sušit dlouho.

O Valjevce se už toho moc nepíše.U mě letos při malé násadě plody docela dobré, lepší,než Jojo.Gabrovská bude dobrá švestka, se středně většími plody, ale tu budu teprve podrobněji zkoumat příštími roky.Už nyní tam vidím velký příslib do budoucna.Haganta taky dobrá, letos u mě obrovské plody, na málo zaplozeném stromku.Chuť pro mě lepší, než Toptaste, který je příbuzný, ale ovocně sladký, bez zajimavých kyselinek.Haganta si taky tady na webu našla příznivé, i nepříznivé recenze, proto čert se v tom vyznej.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika