Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím celé fórum.

Již jsem to někde zveřejňoval, ale pro všechny, kteří mají zájem o informace o křížencích slív, meruňěk, broskvoní, nektarinek a třešní, tak jeden, snad nejlepší odkaz (lepší jsem zatím nikde nenašel), kde se dopátráte všech informací, které potřebujete (i systematiku).

Plumcots (aka Pluots®)

Snad jen jsou tu "pouze" kříženci američtí. Tady ještě jeden popisný odkaz - http://www.baylaurelnursery.com/pluots-plumcots-etc.html

No, jak ale něktří víte, tak křížením se zabývají i v jiných státech. Já osobně bych rád letos se pokusil sehnat "černou meruňku", což je vlastně opět kříženec slívy a meruňky. Uvidíme? Takže pár dalších odkazů.

Прайс-лист

Каталог плодовые

tady si rozlikněte jednotlivé katalogy, ovoce je v katalogu č.6

Melitopol na Ukrajině, je vůbec zajímavé město co se šlechtění rostlin týče.

No v závěru snad ještě taková nabídka. Kdo by měl zájem o výměnu sazenic slivoní nebo kříženců, tak na podzim budu mít nějaké špičáky, případně pokud by měl někdo odrůdu asijské slívy nebo křížence, kterého níže neuvádím, tak bych měl zájem i o výměnu nebo koupi roubů, teď v předjaří nebo potom v druhé polovině srpna a první půlce září. Tak odrudy kříženců - Sussincocco Pisa mám od roku 2009 a už 2x plodila, Melitopolský - 2010 zatím neplodila (oba Plumcoty),  z Polska dovezené odrůdy v roce 2012 a tady bez záruky (trochu mě zchadil jeden článek o nepoctivosti polských prodávajících) Flavor Queen a Flavor Supreme (oba Pluoty) a dále taktéž z Polska asijské slívy - Afaska, Angeleno, Kometa, Black Amber, Ozark Premier. Doufám, že budou pravé a nebyl jsem podveden.

Tak ať se vám všem v letošním roce daří a máte takovou úrodu, aby zbylo i do škopku. :)

Laďa

stehlik.colorado@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika