Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já s panem Petrem z Pardubic naprosto nesouhlasím. Možná to bude i místem, ale pro mě byla letos Elena nejpříjemnějším překvapením roku, tedy co se nových švestek týče. Plody měly pevnou dužinu, byly sladké s výraznou švestkovou chutí. Dlouho držely na stromě, daly se jíst cca 3 týdny. Narozdíl od mnohých, zde chválených pološvestek, které jsou dlouho tvrdé a kyselé, 2 dny dobré a pak už rozměklé, se daly plody Eleny jíst i před vyzráním. Velmi dobře odolala jarním mrazům a náslenému útoku pilatek, kdy Toptaste a Bellamira přišly o všechny plody, Těchobuzická, Stanley, Valor, Čačanská najbolja a Tipala o velkou část plodů. Celkem dobře mi letos plodila i Hanita, slíva Opál a staré domácí švestky. Velmi malá část plodů byla červivých (narozíl od Hanity) a moniliová hniloba se na nich také příliš nevyřádila.

Uvidíme, jak to dopadne v příštích letech... Těm, kteří zatím ochutnali jeden dva plody, bych doporučil ještě počat. Nahradit Elenu nějakou velkoplodou blátivou pološvestkou mi nepřipadá jako nejlepší nápad.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika