Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jsou-li stromy vedle sebe, vždy jsou zatíženy možnou hodnotící chybou pramenící z mikrolokality - mimořádně vhodná či nevhodná půda, spodní voda vysoko nebo naopak nedosažitelná, chráněná nebo naopak větrná poloha, jižní stráň nebo mrazova dolina. Jak píše PP, pokud se na vlastnostech shodne víc pěstitelů ze všech koutů země, pak je to validní informace.

Vlastně kvůli tomu tohle forum čtu. A jak píše p. Vysloužil o těch "mikroklimatech, mikrolokalitách", tak jsem to po létech zjistil taky.
I jen v jednom členitém sadu nebo zahradě můžou být i v malých vzdálenostech různé podmínky a výsledky. Jsem se přesvědčil různými poznatky. Třeba, že mi něco zmrzne ve větrné poloze chráněné od severu zdí s expozicí na jih a o pár metrů dál se to ještě nikdy nestalo byť na severní straně. Nebo v úplně nechráněné a větrné poloze.
*
Nebo jak jsem stěhoval ořešák semenáč v malé zahradě který jsem chtěl z nostalgie zachránit...
(Údajně jsem ten ořech "strčil do země ve čtyřech létech, tak proto).
*
4x nebo a i více byl přesazen než se dostal na místo kde teď žije a roste a nic ho tam neohrožuje. A to se stalo na malém prostoru...
(Žádný užitek ani solitéra z něj nikdy nebude, je to i po těch létech furt mrzáček, ale to už je úděl mnoha semenáčků...)

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika