Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Gabrovská dozrála nyní a je to naprostá špička. Sladká, aromatická, úžasná. Jenomže kdy zas bude takové září? Teď konečně můžem i my ze studena ochutnat, co jiní z jihu mají každoročně.
   Topfife je víceméně zralý taky. Ale v chladnějších letech může být odstup větší. Musím říci, že panem Fialou vychvalovaný Topfive je skutečně lahůdka. Má sice trochu menší půlody a dozrál až za 2 měsíce po zmodrání, ale když ho srovnám třeba s Toptaste, musím konstatovat, že sladkostí se vyrovnají a chuťově a aromatem má Topfive navrch. Rozhodující roli ale může sehrát - alespoň pro mě - míra tolerance k šarce. 
   Toptaste mě nijak nepřesvědčila. Velké plody, dobrá plodnost, vysoká sladkost. To je vše. Šveskové aroma slabé, odlučitelnost od pecky horší. Těm, kdo kvalitu odrůdy hodnotí podle "kolik toho nateče" to bude asi stačit. Jak chutná čistá toptastovica nevím, rád bych to okoštoval. Reference jsou ale zatím dost rozporuplné.
    Ale jak říkám, podle letoška se nemohu řídit. Dozrávají a chutnají i odrůdy, které jsem definitivně odepsal (Prezenta, Tophit, Empress, Top 2000). Vrátit se k nim ale nehodlám, taková tepla se sotva budou brzy opakovat. Zajímavé, že ani tropické září nepřimělo najbolju k nadprůměrné chuti.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika