Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek). Příspěvky autorů, kteří nedodržují pravidla pro vkládání příspěvků, se v diskuzích zobrazují po jejich schválení administrátorem.
Připojit reakci do diskuze roubování
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Gumičky jsem nikdy nepoužíval. Věřím, že usnadní úpráci a zvýší produktivitu profesionála. Pro zahrádkáře, který provede za rok pár desítek kopulací asi páska stačí. Špatná není ani potravinářská či technická folie - nařezaná ještě v roli na několik špulek cca 5 cm silných. Vyjde to postatně levněji než předražená páska. Pro kopulaci to asi smysl nemá, tam je spotřeba pásky malá, ale na přeroubování silných větví se to hodí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

roubování


host - xxx.xxx.109.71 (?)
1.3.2009 18:15
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěla bych se zepatat kdy je nejlepší roubovat švestky?? nevadilo by kdyby rouby byly nastříhány teď???Děkuji za odpověď M.K.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

roubování


Jerrydecampo (161) - xxx.xxx.25.187 (?), 1.3.2009 19:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tohle se tady probíralo x krát.

Pokud budete roubovat koncem března tak to vadit nebude..doma už mám naroubovány třešně ze stromu na strom, u třešní takhle brzkým rouováním dociluju výborných výledků.Slivoně až tak koncem března.Pokud chcete způsoby za mízy, pak nevím jestli vám rouby do té doby nenaraší, záleží na uchování.Nepociťuju osobně rozdíl mezi rouby odebranými v prosinci a koncem února.

Připojit reakci
      

roubování


Maty (946) - xxx.xxx.97.44 (?), 1.3.2009 20:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Naprostý souhlas, rouby se odebírají, když jsou nenarašené, ale čím později, tím lépe.
Martin

Připojit reakci
         

roubování


deerslayer (488) - xxx.xxx.55.221 (?), 2.3.2009 20:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Slivoně koncem března... akým spôsobom?

Připojit reakci
      

roubování


host - xxx.xxx.175.250 (?), 4.3.2009 17:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Už se taky chystám roubovat slivoně i třešně. Čekám už jen až sleze sníh.

Připojit reakci
         

roubování


host - xxx.xxx.122.200 (?), 4.3.2009 20:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny nadšence do zahradničení,
měl bych jeden takový technický dotaz k roubování anglickou kopulací. Letos bych chtěl zkusit naroubovat několik meruněk na durancie z odkopků. Problém je v tom, že stromky jsou silné cca 1 cm, ale v místě roubování nemají žádný vegetativní pupen (dvou a víceleté dřevo) a podle literatury u této metody píší, že by měl být přibližně v polovině řezné plochy na podnoži. Máte někdo zkušenosti s roubováním v podobných případech a zda to má nějaký zásadnější vliv na ujímání, děkuji. Jirka

Připojit reakci
            

roubování


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.77.39 (?), 4.3.2009 21:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na dvou a víceleté dřevo bych anglickou kopulací nerouboval, zejména ne peckoviny. Nedařilo se mi to. Pokud jsem podnože silně zkrátil a rouboval příští rok na silné,  nově narostlé letorosty, ujmula se většina roubů.

Připojit reakci
               

roubování


host - xxx.xxx.122.200 (?), 4.3.2009 22:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpověď p. Vysloužile, myslel jsem, že by to mohlo jít, ale nevadí. Letos je sestřihnu a zkusím to příští rok. J.

Připojit reakci
                  

roubování


host - xxx.xxx.55.221 (?), 4.3.2009 22:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na peckoviny sa nedá na staršie drevo vrubľovať do rozštepu, za kôru a podobne?

Připojit reakci
                  

roubování


VašekB (36) - xxx.xxx.166.20 (?), 4.3.2009 22:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klidně to letos zkuste, pokud se to neujme, narostou nové výhony a ty zkusíte příští rok. U roubování jsou důležité nenarašené a nezvadlé rouby, potom rovnost a stejnost velikosti obou řezů a stažení PVC páskou. Samozřejmě použít štěpařský vosk. Jinak pkud jste někdo viděl roubování a to myslím hlavně řez třebas v televizi, tak takto se to nedělá a proto se Vám někdy nedaří. Je jen mizivé procento roubů které se mi neujaly, a to vidím spíš ve špatných roubech a nebo špatné afinytě. Třeba když odemne někdo chtěl naroubovat meruňky na okopky švestek. Někkdy to jakš takš rostlo ale většinou jen živořilo. Jinak jádroviny a peckoviny musí růst na 98 procent. VašekB

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Chov pstruhov8.8.2020
Literatúra - hydina6.8.2020
Literatúra - hydina6.8.2020
Literatúra - hydina5.8.2020
Chov pstruhov4.8.2020
Chov pstruhov4.8.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020