Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pro Jirku, klidně můžete zkusit i na starší dřevo a nebude v tom problém. Pokud bude malinko silnější podnož, udělejte plátkování, někdo má sklon k udělání za kůru. Za kůru je dobré u trochu silnějšího dřeva a to hlavně zlepšeným způsobem. To že se dělá u kopulace pupenem skoro proti sobě je z toho důvodu, že v tomto místě se nachází nejvíce hojivých pletiv a tak roub lépe srůstá a prosperuje. Nejdůležitější je, aby plochy byly rovné co nejvíce na sebe přiléhaly kůrou a délka řezu trojnásobná oproti síle. Učili jsme se to stovky hodin na vrbovém proutí, to je měkké a tak se hezky řeže. Za domácí úkol jsme dostali i vícekrát týdně 10dkg plátků. To je plátek dřeva silný asi půl milimetru a stejný z obou stran. No a potom se teprve začnulo s ovocnými. Jsou mnohem tvrdší a jejich tvar často záludnější.

Páska roub krásně stáhne, musíte ji mít ale upravenou pro svojí potřebu. Ta která je v obchodech je šířkou jen pro přeroubování třeba za kůru. Pro kopulaci si ji musíte napůlit. Pokud by to někoho zajímalo detailněji, udělám fotky. Možná že se normálně dají koupit gumičky, jak tu píše pan Boštička. Samozřejmě že na očkování jsou jiné než na roubování. Pokud bych rouboval profesionálně, určitě kych se po nových trendech poohlédl. Při kopulaci je samozřejmě potřeba vosk jen na ránu nad posledním pupene. Okolo řezu v žádném případě a lýko hoďte do popelnice. VašekB

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika