Živočich žijící v půdě

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?) 
24.5.2011 14:15

Mě se krtonožka hrozně líbí, jak je velká a mrštná. Tím Vás nechci naštvat, jen obdivuju brouka. Jednou ji chytil brácha v Chrudimi, když přebíhala silnici k nim na zahradu. Dal mě ji a já s ní chodil po příbuzných a ukazoval jsem jim ji jako exotického ptáka. To byly vánoce. Nakonec jsem ji donesl do Slatiňanského parku. Ten je za řekou plnou pstruhů. To by asi nepřeplavala. Mňam.
Tak je také někam odstěhujte. To není protizákonné. Třeba krtky jsme poctivě chytali a nosili jsme je jako děti na zahradu jednoho schizofrenika, který prudil celou ulici (začal s tím dřív, než my).

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 152.34 (?), 24.5.2011 16:51

No, možná nepřeplavala (i když to umí), ale ona někdy i létá! Je to potom hukot. Jinak krtonožky se o rostliny jako jídlo vůbec nezajímají - jsou to dravci s ostrými kusadly. Kořínky rostlin překousnou, když jim stojí v cestě. Náslech mé tety (nechť je jí země lehká), kterou při pletí krtonožky občas kously mezi prsty, mi značně rozšířil slovní zásobu. Z dětství se pamatuji, že se jim vařily takové knedlíčky s lindanem, které se vkládaly do jejich chodbiček, což je ovšem nebetyčná čuňačina, při které si kuchař zamoří svůj vlastní pozemek. Hmyz je to na naše poměry opravdu fascinující. Zuzana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž0:11
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz