Svilušky - je vše ztraceno?



Stránky: 1,  2   
host - 1.254 (?) 
24.7.2006 14:49, zobrazeno: 26905x
Po deseti dnech jsem se vrátila z dovolené a na balkoně mě čekal šok - všude samé svilušky. Předpokládám, že s některými rostlinami rajčat se budu muset rozloučit, jsou již kompletně bez barvy a obalené pavučinkou. Chystám se zbývající rostliny (včetně jahod, řap. celeru, rukoly, salátu a bylinek - ty potvory jsou opravdu všude) vykoupat nebo postříkat přípravkem Omite. Chtěla jsem se zeptat, jestli je možné nějakým způsobem dát rostlinky dohromady : zda má smysl se o to pokoušet  je-li napadená např. polovina až tři čtvrtě listů - tj. listy jsou již kompletně žlutohnědé, nebo mám rezignovat, vše vyhodit, vydesinfikovat a vrhnout se na kytky:-((((
Děkuju

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 20.94 (?), 12.8.2006 15:04

Několik let mám podobné zkušenosti i s kykama na balkóně, takže si nepomůžete. Teď jsem dostala pokojovku od kámošky která má zahradu jak botanickou - prostě nádhera. Měla ji tam na letním bytě. Po čtrnácti dnech doma v kuchyni u otevřené ventilačky na balkón byla samá pavučina. Tak budeme muset asi hledat jiné řešení než změnu rostlin.....

přeji hodně úspěchů Hana 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 104.24 (?), 5.1.2007 20:53

se sviluskami je tezky boj!! proto poradim jak na ne z vlastni zkusenosti! doporucuje se rostliny hodne rosit svilusky nesnasi vlhko!! tak jsem rosil 2krat dene rostliny cele smacit!!! pak jsem pouzival ruzne postriky jenze to moc nepomahalo!! tak mi kamarad poradil abych strikal tak 1 krat za deset dni s chemickym postrikem ale kazdy postrik aby byl jiny proste pokazde jiny postrik tak 3 postriky stridat a i roseni v tech dnech a zbavil jsem se jich nadobro...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 129.61 (?), 13.2.2007 14:09

Jelikož chemické postřiky nejsou vhodné do bytu,a poslední dobou mizí z trhu "systémové" přípravky(musíte tedy prakticky škůdce "trefit"postřikem,přešel jsem poslední dobou podle rady kolegy-kaktusáře na postřik FRUTAPONEM (lze použít i jiný přípravek na bázi oleje).Důležité je,postříkat rostlinu celou,tedy zejména SPODNÍ STRANY listů,kde se škůdci nejvíce zdržují,a kladou potomstvo.Musíme tedy vzít každou rostlinu do ruky,a při otáčení ji postřikovat zespod.To je proveditelné samozřejmě jen u menších rostlin a v omezeném počtu.Ale na druhé straně je postřik neškodný-působí mechanicky,takže nevzniká odolnost škůdců vůči postřiku,navíc můžeme mít rostliny stále v bytě.Další výhodou je skladovatelnost postřiku.Běžné chemické se po naředění musí okamžitě spotřebovat,tento můžeme mít kdykoli při ruce-když si přineseme novou rostlinku,hned ji můžeme ošetřit.
Hodně radosti při pěstování a co nejméně škůdců přeje Václav-divný kytky

http://www.divnykytky.wz.cz/webove_stranky/divnykytky/rady.htm#Frutapon

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 97.49 (?), 20.3.2007 12:06

K postřiku na svilušky je nutno přidat nějaké smáčedlo a přípravek,který likviduje vývojová stadia škudce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 50.90 (?), 8.8.2007 10:13
Já stříkám postřikem OMITE a jsem spokojená. musí se několikrát zasebou protože nehubí všechna vývojová stádia, ale většinu kytek jsem zachránila. Asi po měsíci je mám zase na kytkách tak znova stříkám.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 58.47 (?), 27.8.2007 21:18

Tak my máme svilušky ve třech sklenících už třetím rokem. Kompletně nám během pár dní vždy totálně zlikvidovaly okurky a napadají už malé sazenice. Máme podezření, že snad přezimují v půdě. Postřiky nezabírají. Osobně nemám absolutně chuť příští rok okurky pěstovat, jelikož ty potvory na nich jsou snad nezničitelné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 27.8.2007 21:50
Svilušky potlačit postřikem lze, poškozené listy napravit již ne. Nově narostlé listy (v tuto dobu jich už mnoho nebude) jsou již normálně zelené. Úrodu okurek postřiky v tuto dobu ovlivní jen málo.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 75.61 (?), 16.7.2014 20:04

doporučuji omite a rockefekt nebo biooil. Na regeneraci rostlin vitalitykomplex

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 232.225 (?), 29.1.2016 15:41

vím, že moje babička je likvidovala vývarem z vraceče - bylina - a to precizně. Taky na mšice a dokonce slimáky. Jenže ať scháním, jak scháním, tuto rostlinu nemůžu sehnat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika