Solární odpuzovač krtků



karlos07 - (1) - 105.19 (?) 
27.6.2015 0:21, zobrazeno: 4051x

Zdravím,

máme zahradu o rozloze 2000m2. Je to poměrně velká plocha a na té se nám zabydleli krtci. Na různých diskuzích jsem se dočetl spoustu tipů jak na ně, ale kdybych měl zkoušet vše tak to nestihnu do zimy laugh Rád bych se tedy zeptal jak fungují solární odpuzovače. Díky za rady

Solární odpuzovač
Solární odpuzovač
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Kudibal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (129) - 42.216 (?), 27.6.2015 0:53

Některé jakoby vibrují a některé vydávají zvuk - údajně neslyšitelný člověkem. Jak které...

Sousedi podobný odpuzovač hlodavců (či krtků) na zahrádce měli ve dvou kusech a než jsem zjistil, co to kde opakovaně asi po 5 minutách na několik vteřin píská, trvalo to pár dnů. Neslyším dobře vysoké tóny, ale tohle jsem slyšel. Bylo to poněkud protivné. Zato manželku to vysloveně štvalo, ta slyší dobře. Naštěstí sousedi jsou slušní a výrobek po upozornění stáhli. Oni tam totiž většinu doby nebyli, zatímco my ano. Takže si dejte pozor na výšku tónu, aby nebyla ve slyšitelném pásmu.  Neboť pak takový plašič rozkopete vy sám nebo nějaký soused, co mu rupnou nervy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Pavla z Brna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 39.68 (?), 27.6.2015 6:21

Na zahradě o rozloze 700 m2 mám jeden solární odpuzovac krtků. Vypadá trosicku jinak - je zelený na stribrne noze a vršek má kulatý. Piska cca jednou za minutu. Zvuky jsou i v pásmu slyšitelném pro člověka, ale není to moc hlasité. Slyším to jen když pracuju poblíž a sousedi myslím neslyší nic - je uprostřed zahrady.

Důležité je, že odpuzovac funguje. Zahradu mám bez krtin. Začátkem listopadu jsem ho uložila na zimu a hned se objevila spousta krtin.

Výrobce deklaruje dosah na kruhové ploše 800 m2. Na Vaši zahradu bych tedy dala tři kousky. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
nelina - (2) - 144.4 (?), 7.7.2015 22:18

Tak to máte štěstí. Já jsem koupila letos dva na zahradu 800m a ze dvou krtinců v jahodách mám 5x tolik (možná měl mladé a rozmnožil se a "děti rejou".) No hrůza. Vždycky ten plašič zabodnu do čerstvého krtičáku ostatní zašlapu ať poznám kolik je jich nových. Jeden krtičák udělal těsně v sousedství plašiče. Mám je vyhodit do popelnice? Mám také zelený na stříbrné nožce. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 9.135 (?), 7.7.2015 22:46

Do popelnice ne. Do kontejneru na elektroodpad. Mohl bych poslat fotky, jak jsou tři krtince těsně vedle plašiče, ale je to nošení kulatiny to hvozdu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Pavla z Brna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 39.68 (?), 8.7.2015 6:21

Onehdy vytvořil drzý jedinec krtinu na samém okraji zahrady. Nalila jsem mu do díry směs použitých laboratorních rozpouštědel - chloroform a isoamylalkohol. Zkuste nějaké hodně smradlavé ředidlo, raději v místě, kde nepěstujete nic k jídlu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika