Mšice na ovocných stromech



host 
19.5.2004 16:43, zobrazeno: 29690x
Poradí někdo jak zlikvidovat napadené ovocné stromy mšicemi, dávám přednost biologickým přípravkům. Jsem začátečník co koupil zahradu a ta je celá zamšicená.
Díky za radu
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
eD - (22), 20.5.2004 6:36
Kdysi a kdesi na internetu jsem si přečetla (a schovala) tuto radu:
Jsou zahrádkáři, kterým mšice napadnou květy jabloní nebo hrušek tak intenzivně, že zničí nejen květy, ale pochopitelně i budoucí úrodu ovoce. Byl jsem v podobné situaci. Dal jsem na čísi radu a k jabloni vysadil polokeř yzopu lékařského (Hyssopus officinalis). Od té doby se mšice na jabloni neobjevily, a jabloň, která dříve pěkně kvetla, ale kvůli mšicím nedávala skoro žádné ovoce, pravidelně a bohatě rodí. Mšice mi rovněž napadly hrušeň, a to tak, že se konečky větviček zkroutily. Poradil jsem si: do kelímku jsem zasadil yzop lékařský a kelímek zavěsil přímo do koruny stromu. Již po týdnu mšice zahynuly. Poškozené konečky větví jsem pak sestřihal a hruška omladila. Přesvědčil jsem se, že yzop lékařský proti mšicím skutečně pomáhá.
Předávám... a zdravím.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host, 20.5.2004 10:09
Já mám Yzop zasazený těsně pod broskví již druhým rokem, ale zatím se mšice vyskytují na broskvi pořád, ale zkusím to zavěšení kelímků s rostlinkami přímo do stromu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 241.247 (?), 30.5.2012 14:25

Já mám na balkóně bylinky a už druhým rokem mi mšice napadají právě Yzop. Dnes jsem je zase objevila a googlím, co st ím...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host, 21.5.2004 12:42
Pokud už máte plnou zahradu mšic, myslím si, že Vám nic jiného nepomůže, než je zlikvidovat chemicky, protože
nepředpokládám, že by jste nachytal stovky sluníček sedmitečných a ty roznášel po stromech (i když by to pomohlo). Až je chemicky zlikvidujete, můžete provést preventivní ochranu, tj. kolem kmene každého stromu vytvořit lepkavou past, například lepící pásku, ale tak, aby se na ní maravenci, kteří mšice roznášejí po stromech cestou přilepili, takovouhle past ale musíte často obnovovat. Přesto Vám doporučuji to dělat zejména u mladých stromků.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Brech - (1), 18.7.2004 21:57
Jsoem tento rok zoufalý z útoku mšic na jabloních, stromy slíbily mnoho jablek, ovšem současný stav je jako na podzim padají jablka i listy. Tento rok asi již nic nezmůžu, budu se muset asi připravit příští rok
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 9.31 (?), 5.6.2016 13:01
Na zahradce mame vysazeny yzop a hned vedle nej salvej, ktera je kazdy rok napadena mcicemi. Nam tedy yzop v boji s msicemi nepomaha. Osvedcil pripravek biool. Je ekologicky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika