Listohlod a píďalky



pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?) 
9.5.2017 9:30, zobrazeno: 3525x

Včera jsem na rašících listech letos vysazených stromků objevil jednak spoustu listohlodů zlatozelených (nosatcovití), a také hromadu píďalek. Provedl jsem tedy postřik Mospilanem. Nemáte někdo zkušenost, zda bude na obé účinkovat?


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 15.5.2017 10:03

Nebojoval někdo z vás proti listohlodovi? Mospilan je na něj bohužel neúčinný. O listohlodovi se píše

Ochrana musí být uskutečněna v pravý čas, zejména na místech každoročně ohrožovaných, na nichž zpravidla napadení rok od roku stoupá. Sklepávání brouků zrána je proveditelné jen u malých výsadeb a musí být mnohokrát opakováno. Arsenové přípravky mají účinnost nízkou. Poprašování přípravky DDT (Dynocidem) mívá výsledky dobré, ne však vždy zcela uspokojující. Ještě lepších výsledků bylo dosaženo postřikovými a poprašovacími novými hmyzohubnými látkami E 605, ale opět jako u všech jiných přípravků jen tehdy, byl-li zákrok opakován. To proto, že vždy značný počet brouků spadne na zem a není zasažen. Přirozených nepřátel listohlodi u nás mnoho nemají. Ptáci si jich téměř nevšímají, protože v době jejich výskytu mají dostatek jiné potravy, zejména housenek. Cizopasníky jsme u nás nezjistili dosud žádné.

Dokázal byste někdo poradit, a to v kontextu toho, že mi žerou malé vysazené stromky, přitom všude kolem jsou vzrostlé stromy, kde jich je mnoho? Nějaký odpuzovač, nebo naopak vhodné feromonové lepové desky? Mechanicky je chodit několikrát denně odstraňovat nemůžu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 32.13 (?), 16.5.2017 16:59

Biobit XL sa mi osvedcil, ale treba to vcas a viackrat opakovat. A je to bio. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika