Chroustíci



host - 44.120 (?) 
23.6.2008 8:38, zobrazeno: 26348x

Už dva dny, spíš večery pozžorujem neuvěřitelné množství chroustíku nebo co to je.U nás se jim říká žitníci.Nikdy jsem ještě neviděla takové množství těchto brouků.Nedá se pomalu ani sedět venku.Brr.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 184.133 (?), 26.6.2008 21:00

Dobrý den.

U nás máme stejný problém. K večeru vylétají a dělají nálety. Zkoušela jsem zahradu sypat Dursbanem 10g ještě jak to byly ponravy, ale stejně je jich tu hodně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 27.6.2008 18:21

To bude asi chroustek letní. Snad se ho nebojíte? Vždyť je to takový roztomilý bombardér. U nás byli taky a je po nich veta i bez chemie. H.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 198.107 (?), 28.6.2008 13:25

U nás už taky nejsou (ale spíš než chroustek to je listokaz),zůstala po nich pěkná spoušť... a když si pomyslím, že nakladli miliony vajíček, ponravy budou vesele požírat všechny kořínky... a zase bude mírná zima a většina přežije a v červnu opět podniknou nálet na cokoliv zeleného... ach jo :(

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 187.120 (?), 18.6.2019 21:55

Je to příšerné, a nevím jak na ně! Takové množství jsem v životě nezažila. Na jaře jsem mechanicky ničila jejich larvy, ale asi to nepomůže, když se chrání jen jeden zahrádkář.Postřik určitě nepomůže, protože by uhynuly včely! Poraďte, jak na ně. Protože s takovou budeme mít po úrodě všichni!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 18.6.2019 23:12

Nebojte se. Dospělý chroustek nežije dlouho. V červenci už je prakticky neuvidíte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 232.155 (?), 29.6.2008 22:37

dobrý večer, nikdy by mě nenapadlo, že budu psát nějaké téma o hmyzu..dnes jsem to už nevydržela a hledala n anetu oč jde..ano jedná se o tuto hrůzu zvanou chroustík-tak to je teda opravdu chroustík jak má být..je to hnus!!! večer nemůžu ani se psem ven..mám fobii na tento hmyz, celkově na brouky, co vypadají jak toto malé hnusné bzučíčí monstrum, co naráží do čeho se dá a pronásleduje vše, co se kolem mihne..dnes jsem byla se psem v podvečer a najednou bzukot a rachot a jako když otevřete klece a začalo to..za 4 týdny rodím, ale málem jsem dnes hrůzou a odporem běžela domů a párkrát si i zařvala, protože jich do mě pár narazilo.. ano byla jsem jak hysterka, ale kdo to pozná a nenávidí to jako já, tak mě snad pochopí..je jich tady na Vysočině tolik, že se nedá ani jít ven a zavíráme okna co dělají..jak dlouho tyto mrchy mají letní prázdniny a četla jsem, že tohle se děje jednoub za 4roky, ale mě se to tedy nezdá..děkuji za odpověd..a krásný večer...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 76.122 (?), 29.6.2008 22:52

Jo, to je pravda, někdy jsou docela otravný. Ale je to jen před setměním, tak to snad tak nevadí. Nebezpečný nejsou.

Neni to jednou za čtyři roky. Larvy se sice vyvíjí několik let, ale to neznamená že by byli jednou za x let, protože vajíčka kladou každej rok. Ale některý roky můžou bejt silnější a některý slabší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 117.13 (?), 12.7.2009 22:25

Dobrý den.

U nás taky lítaj, každej rok. Bydlíme na sídlišti v sedmém patře panelového domu a letos jich je požehnaně.

Nevíte někdo, na co reagujou, po čem jdou? Proč lítaj až do sedmého patra? A co na ně platí, aby jsme je odpudili??? Nejsme vrazi, ale všeho moc škodí. Nejlepší dny v roce a nejlepší čas přes den musíme mít zabedněno a nemůžeme ani vylézt na balkon. Šíleně bzučej, jsou tlustý a pořád jen narážej a narážej...

Jakto že je třeba nesežerou ptáci? Vlaštovek a strak tu lítá spoustu.

Děkujeme za radu.

Komu se podaří nám poradit nejlépe jak tyto hnusné bobule vymítit, získává od nás jako dárek jednodenní pobyt na našem balkoně v sedmém patře a vše all-inclusive 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 157.232 (?), 9.7.2011 12:08

Dobrý den,

Chroustek letní je zcela neškodný hmyz. Možná vipadá hrůzostrašně pro jeho velikost, ale rozhodně ho nezabíjejte ani nevyhánějte všelijakými chemickými prostředky jenom proto, že se ho bojíte a něco si o něm nejdříve předčtěte.

Něco málo o něm:

Přez den žije na stromech a požírá listí. Za soumraku se rojí od dubna do června. Larvy se vyvíjí tři roky v půdě.

Chroustek letní
Chroustek letní
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika