Blecha ze zahrady do bytu?



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5   
host - 183.254 (?) 
13.9.2007 9:12, zobrazeno: 75698x
Dobrý den, naší kočku do bytu ji nepouštíme, bydlí na zahradě a v kůlně. Dnes jsem ale našla v předsíni blechu. Jak zabezpečit byt, aby se to už neopakovalo?! Díky!
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 218.53 (?), 13.9.2007 22:13
Hlídejte si radši s kým a kde se stýkáte. Takový přecpaný hromadný dopravní prostředek není taky k zahození a neházejte všechno na kočku. Ta se proti vám nemůže bránit, leda že by se odstěhovala.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 166.20 (?), 13.9.2007 23:21
Tak jako se kočky pravidelně odčervují, i tak je dobré používat něco proti klíšťatům a blechám. Myslím že třebas Frontlain má na blechy působyt 4 měsíce. No a pokud si nějakou sama donesete, třebas vleze do kočky a tam zajde. Ale ani ona nemůže zato, že blechu chytí a nedokáže se jich zbavit. Odtoho jsou lidé, aby se o vše postarali. VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 77.31 (?), 18.9.2007 16:53
Souhlasím, určitě ji "něčím polejte", ať se jich zbavíte... my jsme doma kočku taky neměli, ale chtě nechtě nám někdy domů proklouzla... a to byl mazec... koberec plnej blech! Pak už jsme z toho měli i tiky... jakmile jsme na bílé ponožce uviděli černou tečku, tak už jsme ji chytali...  no síla...akonec jsme museli koupit sprej na blechy a postříkat koberce... pak už byl klid... jo a kočku pravidelně odblešovat...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
luiss - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (73) - 212.130 (?), 19.9.2007 7:31
Dobrý den. Blechu si můžete přinést i z venku, nemusí to být zrovna kočka. My máme dvě kočky a jakmile jsem na sobě uviděl blechu, začali jsme je mohutně likvidovat. Postřik na kočky, obojek proti blechám a nezapomeňte, že blechy sídlí i v pelechu, kde kočky přespávají. Tam to taky vystříkejte.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 120.75 (?), 14.5.2008 9:55

Dobrý den,

každý víkend jezdíme s dcerou na chalupu a já sem tam pokaždé dokousaná od blech a dcera ani štípnutí. Už sem z toho zoufalá, vysávám pořád miimálně chodím na trávník, ale vždy nějakou chytnu. Nikdy to tam nebylo a zvíře taky nemáme žádné. Už nevím co mám dělat, jsem celá poštípaná. Děkuji za radu jestli nějakou budete mít.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 44.120 (?), 16.5.2008 7:52

Nemáte na půdě usídlenou kunu?Ta má taky blechy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 213.14 (?), 16.5.2008 9:33
Různé druhy blech žijí na nejrůznějších druzích zvířat, tedy skoro na všech. Blechy mají veverky, ježci, krtci, myši, plchové, kočky, psi a to jak v kožichu, tak v pelechu nebo v doupatech, blechy bývají i v ptačích hnízdech. A jsou lidé, kteří vychytají blechy ze širokého okolí (jsem jedna z nich). Dospělá blecha vydrží i několik měsíců bez potravy schovaná ve škvíře, v koberci nebo v čalounění, než si na Vás pochutná. Takové kožešinové bačkory je přímo přitahujou. Hladké holé podlahy blechám nevyhovují, koberce, pokud už je musíte mít, občas postříkejte před odjezdem třeba přípravkem Petosan. Deky a peřiny občas venku vyklepejte a dobře venku vyvětrejte, sucho moc rády nemají. A to je všechno. Žádnou jinou stoprocentní radu nemám, prostě i blechy patří do přírody, takže mi taky nezbylo než se smířit s tím, že na sobě čas od času nějakou chytnu a pak ji s gustem utopím v lavoře s vodou (viz film Na samotě u lesa).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 44.26 (?), 16.5.2008 11:15

Nemusí se jednat o blechu. Vaše dcera může mít na zahradě zahradní roztoče. Je to hrůza - poštípou vás hlavně na břiše a kolem slabin, strašně to svědí a prý jsou dokonce v těch štípancích zalezlí (!) Brrrr!!! Zkuste se před návštěvou dcery postříkat repelentem, třeba to pomůže.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 79.130 (?), 22.6.2008 13:06

Venkovní kočka prý vždycky znova chytne blechy. Jsou i v pelechu, tak je třeba pelech pravidleně čistit, měnit (prát) hadry, nebo co tam má. Proti blechám je prý dobrý ten obojek, ale na kočkách vypadý dost neesteticky, taky se dělá nějaký přípravek, který se nasprejuje na jedno místo na hřbetě a vyhubí všechny blechy, účinkuje delší dobu a kočka ho neslíže.  Asi poradí na veterině.

Jinak pozor - kočka si všechno co na ní napatláte slíže a otráví se tím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika