Používám Biobit XL, ale ne na jabloně, ale na mladé stromky. Kolem Brna je díky mírnějším zimám epidemie pídalek podzimních. Soustavně mi byly schopné během 2-3 měsíců kompletně ožrat VŠECHNY listy na mladých stromkách, které pak následně netvořily nové větvičky a po dvou až třech letech jsem je musel vykopat. Značnou škodu páchaly i na ovocných stromech, kde nakousávaly malé plůdky tvořící se těsně po odkvětu a celou úrodu zredukovali tak na 20% (nehledě na listy na stromě vypadající jak řešeto). Byl jsem fakt nešťastní a nevěděl, co s tím dělat. Biobit XL jsem zkusil poprvé v roce 2014 a nemohu si jej vynachválit. Sousedé za plotem mají ožrané stromy, skoro žádnou úrodu, já krásné zelené stromy, jen sem tam nějaká dírka v listu (protože pak housenka přestane žrát a nakonec zdechne). Mladé stromky mají konečně listy a tak jim nic nebrání v rústu. Aplikuji na jaře před květem a v menší dávce po kětu, mladé stromky stříkám preventivně i v rozmezí 7-8mi týdnů celý rok. Ono totiž stačí pár větších dešťů a v létě jedna velká housenka a za týden je ten malý stromek zase kompletně oholený. Takže účinnost Bibitu XL mohu potvrdit, raději jsem si udělal zásoby, protože proti píďalkám mi nikdy nic jiného nikdy nezabralo.