Bažanti



host - 205.13 (?) 
22.4.2009 9:57, zobrazeno: 12105x

Dobrý den, má prosím někdo zkušenosti s plašením bažantů?


Nechci nic drastického, jen by mě zajímalo čeho se bojí. Zahradu máme oplocenou, ale to pro ně není problém a nazobávají hlavně jahody a rajčata. Čím je odradit, aby k nám přes plot neletěli? Co pověsit na plot aby je to vystrašilo? Bojí se něčeho? Šárka

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 29.213 (?), 22.4.2009 20:41

Také mám s bažanty špatné zkušenosti. Loni mně jeden specialista vyzobal všechny cibulky rašících tulipánů. Rozklofali mně hlávečky jarního zelí. Letos mně ozobali listy z kedluben. A pochopitelně klofnou vždy do největšího rajčete a naďobnou ty nejkrásnější jahody. Včera se jeden natřásal na hřebenáči kůlny a když jsem po něm hodil klacek, tak jen přešel na druhou stranu střechy a znovu se vynořil a natřásal, když jsem se vzdálil z dostřelu. Jsou děsně voprsklý. " Ale sežerte ho, když je tak krásnej". Také se rádi popelí. Třeba v záhoně s klíčící mrkví. Loni mně chodilo po zahradě 14 kusů bažantí drůbeže. Zahradu jsem měl zadělanou jako dvorek od slepic a pod stromy kde hřadovali toho bylo jak koláče. Zahrada jejich, já tam jen host.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 122.179 (?), 22.4.2009 21:06

Nezapomeňte, že jsou to "slepice" v jiném kabátě.Bažanti jsou vychováváni v umělých líhních a pak vypouštěni do volné přírody jako dospělí. Člověk jim dost málo vadí a jsou na něj od malinka zvyklí.Myslivcům je  lhostejné, kde se vykrmí... AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 79.76 (?), 17.2.2011 19:18

Jednou mně bažant následoval až do kuchyně chaty. Když jsme s chaty odjížděli, běhal za plotem a chtěl jet do Prahy s námi. Vážně, nekecám. V letošní zimě mně vyzobali bažanti cibulky lilií. Zůstaly po nich na kytkovém záhoně jen řádky hlubokých trychtýřů v zemi. Škoda, že mi nedošlo, že mám v mobilu foťák. Zjistil jsem to předvčírem a ještě dnes jsem z toho vyvařenej. To je slibný začátek sezony. Následovat bude práce krtka a už se těším na slimejše, pilatky...  Jo a abych nezapomněl, v chatě jsem odchytil v zimě 2 rejsky. Mám tam preventivně nalíčeno asi 8 klasických pastiček. Teď mně mizí oříšky jen ze dvou přidaných plastových pastí aniž by spustily. Je vidět, že rejsci jsou inteligentní šikulové. Chata je myšotěsná, asi tam potvory vnikly oknem při větrání. Vidina hnízda v lůžkovinách děsí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Honza_P - (33) - 106.113 (?), 24.2.2011 14:20
Sežeňte si pytel pozadku (odpad po čištění obilí s trochou zrna) a občas jim přes zimu nasypte někde na konci zahrady. Bažanti jsou vynikající požírači škůdců. Jeho potravu tvoří z 35 % škodlivý hmyz a červi. Za 14 dní je schopen spořádat stejné množství potravy jako sám váží. Je požehnáním mít takové tvory na zahradě.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 113.164 (?), 23.5.2014 2:27

Já tedy nevím, červů ať si jí kolik chce, klidně bych ho i přikrmila, ale jemu hlavně chutná všechno, co zasázím a zaseju. Toho spořádá asi víc než sám váží i dřív než za 14 dní. Už mám přes všechno sítě, ale běda, když je něco k síti blíž.

Myslela jsem si, že kdybychom měli psa, tak by ho tam cítil a krmil by se jinde. Sousedi si psa pořídili, ale jak s ním odjedou, už se jim bažant špacíruje po zahradě a na mě přes plot křičí, abych taky vypadla.

Nechci mu nic udělat, ale taky bych mu ráda dala najevo, že by měl jít jinam. Jsou kolem nás volné pozemky s posekanou i neposekanou trávou - výběr by byl. Není na ně nějaká novinka? Příspěvky tady jsou dost staré.

Díky za radu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6490) - 14.199 (?), 23.5.2014 8:30

Nemusíte mu nic dělat. Udělejte ho na něčem, třebas na másle s brusinkama.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 251.161 (?), 18.3.2016 6:25

škoda že těch zbylých 65  %  je právě ze zahrádky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika