Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím všechny oběti sametrového teroru, Vím, co si užíváte. Každý rok jsem v srpnu a září také trpěl hnisavými pupenci, až jsem se předloni odhodlal a zašel na kožní. Doktorka jednoznačně identifikovala sametku a předepsala mi Jacutin. Je to emulse, kterou potřete pupenec, larvička zahyne, druhý den už to nesvědí a během pár dní je pupenec pryč. Když jdu na zahradu potřu si nohy kolem kotníků a mám (skoro) pokoj. Občas sice nějakou chytnu, ale už to není problém, nemám v kůži hnisavé "dírky", které se bolestivě holily někdy až do vánoc. Sametka totiž vypouští do rány látky, které způsobují nekrózu kůže, takže v postiženém místě vlastně "hnijete za živa". Jacutin mohu vřele doporučit, bohužel je jen na lékařský předpis.

Chemii na zahrádce nepoužívám, takže v mém případě rozhodně neplatí hypotéza o zamoření sametkami v narušeném životním prostředí. Musím se ale přiznat, že kdyby mi někdo poradil zaručený postřik proti sametkám tak bych ho bez váhání použil. Kdo si jich neužil neuvěří, jak ty mrňavé bestie dovedou potrápit.

Samozřejmě mluvíme o larvách sametek, Dospělá sametka vypadá jako malinký oranžový pavouček a je neškodná. Několikrát jsem jí na zahradě zahlédl a dokud jsem nevěděl, jak povedené má dětičky, považoval jsem jí za docela zajímavé stvoření. Dnes už setkání se mnou nikdy nepřežijí. JL

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika