Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

nás čeká se sametkou na zahradě teprve třetí sezóna, ale i tak se jí děsíme už teď. Připojím sem jen naše zkušenosti.

Myslím, že leze rozhodně do větší výšky než 5-20 cm, byli jsme vždy nejvíce poštípaní, když jsme šli trhat ostružiny nebo zahradní borůvky (cca 1 m vysoké keře). Po holínkách se jí možná špatně leze (menší výskyt štípanců), ale nepřekonatelná překážka to není, potvůrka leze velmi rychle a dětem se velmi ráda zavrtává do pokožky hlavy. A dále, srpnem její výskyt na zahradě nekončí, zpravidla až konec září ji vyprovodí zpět do půdy..takže dva měsíce bez zahrady, to je pro nás moc, zvlášť, když bydlíme v Praze a máme malé děti. :-(

Jinak minulou sezónu jsme vyzkoušeli dr. doporučený InfectoScab, ale žádná velká sláva to také není, je třeba potřít štípanec okamžitě po zakousnutí larvy, když už začne svědit, je většinou pozdě a svědění přetrvává týden i déle. Po pročtení výše uvedených rad se chystáme na olej, holinky, koupel a prani oblečení ze zahrady... drizim nam i vam vsem ostatnim bojovnikum se sametkami palce. Petra.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika