Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Projela jsem všemožné odborné i neodorné články na internetu a zjistila jsem, že sametka obývá travnatá prostranství vč. městských parků, na udržovanosti zahrady nezáleží, žije i zarostlé zhahradě, přežije i v silně obdělávané půdě, mnohdy na ní nezaberou postřiky, sulikol.. Dospělá sametka žije v půdě a živí se dravě, larva vylézá na povrch právě tak koncem července, v srpnu (do té doby se vyvíjí v cca 10 cm hloubce). Na hostitele se dostane z trávy nebo křoví, keříků (asi jde i o nízké stromy..nevím).

Ale pořád nevím, zda má raději vlhčí půdu nebo suchou půdu (resp. zda nesnáší vhlko, resp. sucho). Nevíte někdo? Nebo neporadíte, kdo by to věděl - jaký ústav se tím zabývá..(že bych si tam zavolala, už těch potvor mám dost). Přemýšlím, že postupně zrušíme trávník, nemusí být všude, že bychom změnili jiejich životní prostředí, půdu, rostliny...(?) Mám malé děti, na zahradu několik měsíců nemůžeme, jezdíme autem někam jinam.. Na části zahrady by bylo hřiště sypané malými oblými kamínky a kolem půdopokryvné rostliny rostoucí v suché, chudé, kamenité, písčité půdě (mateřídouška, rozchodníky apod..). Alespoň na části zahrady bychom měli klid. Ale nevím, jestli to pomůže... a jak je to s tím, že nesnášejí vlhkost (máme zahradu na slunci).

Ani zahradu, ani děti nemůžu furt stříkat nějakou chemií, která ani dokonale nezabírá. Možná, že když se zavrtávají pod kůži a dělají tunýlek, tak potřebují kyslík, těžko říct, nevím. Co třeba pupínek ucpat (olejem nebo tak nějak)?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika