Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Toto dlouholeté téma zatím žádné revoluční řešení nepřineslo, pokusím se tedy nabídnout další metodu. Kromě indických běžců (nejsem na zahrádce každý den) a sbírání jednotlivě do kyblíků s vápnem (zahrádka moc velká), chemie mi sem nesmí, jsem nejraději používal pivní pasti, neb večer naliji do plastové misky od baleného masa, příp.uříznuté plast. lahve od mléka cca 1,5 dcl piva a ráno jich cca 30 až 50 ks utopených vyliji.

Musí se ale začít velmi brzo z jara, pokud možno hned, jak se líhnou.

Bohužel bych potřeboval pasti mít cca každé 4 metry od sebe, což znamená asi 5 litrů piva denně. Mám sice dohodu s dvěmi putykami, že mi slejvkové pivo dávají do kanystrů, však díky krizi lidi většinou zaplacené pivo dopijí a na mé slimáky zbývá jen málo.

Letos bych rád vyzkoušel ničení slimáků pomocí el. proudu a to na základě systému z dob socializmu -  vyděržaj pioněr. Kdysi jsem takovou hračku dokonce v rámci Svazarmu vyrobil, bohužel původní schéma jsem již nenašel a vyrábět jej s pomocí integrovaných obvodů nehodlám.  Zakoupil jsem tedy u vietnamských obchodníků za cca 150 Kč el. obranný prostředek - paralyzér a teď jen přemýšlím, jak jej umístit na prodlouženou tyč, abych se nemusel ke každému nepříteli ohýbat. Vím, že za cca 1600 Kč pořídím i prodlouženou verzi paralyzéru, ale zatím nevím, bude -li to fungovat.

Máte snad někdo s tímto způsobem již nějakou zkušenost? Domnívám se totiž, že cca 5 tis. Voltů při vodivosti jejich těla by mohlo stačit na jejich suverenně nejrychlejší usmrcení, snad se z toho po chvíli nevzpamatují.

Pokud jste něco podobného zkoušeli, prosím předejte své zkušenosti, možná výběrem kvalitnějších paralyzérů dojdeme k nějakému výsledku. Pokud to bude fungovat, je hezčí a myslím i humánnější, než nůžky, sůl a bude - li takové zařízení dostatečně dlouhé, nebudou nás tolik bolet záda.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika