Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nemyslím si, že by se zábrany daly dlouhodobě udržovat funkční. A myslím, že jsou i zbytečné. Stejnou službu vám udělá i pás granulí podél pozemku. Po co nejdůslednější likvidaci slimáků na ploše zahrady (trvá to tak 3 roky kvůli možnému opožděnému líhnutí vajíček) stačí pak jen udžovat tento kontrolní pás. Mám vypozorováno, že nejkritičtější místa po obvodu zahrady jsou v místech, kde mají sousedi za plotem kompost. Granule nesypu do trávy, ale na zamulčované plochy po obvodu zajrady (kůra, posekaná tráva - dávám ji pod thůje a slimáky obzvláště přitahuje). Z taktického hlediska je vhodnější na tento pás používat granule typu Vanisch, které umožňují identifikaci nástupu slimáků (neslyšel jsem o žádném věrohodně doloženém případu otravy domácího zvířete nebo ježka). Pak je možné posílit pás sypáním Ferromolu. Na obvod plochy cca 1600 m2 obvykle vystačím s jedním balením Vanische na rok, 500 g Ferromolu ppoužívám již několikátý rok.

Letos byla situace trochu náročnější, za posledních 14 dní jsem spotřeboval o 1 balení Vanische navíc, ale slimáci nepronikli. Uvnitř zahrady jsem musel zasáhnout jen proti přemnoženým malým pruhovaným budkařům, kteří mě dělali díry do Bohyšek a ožírali magnolie. Prvně jsem zaznamenal obrovské černé slimáky - 3 ks (délka snad 15 až 20 cm a průměr několik centimetrů). 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika