Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Není to pravda, lovci se vracejí... 


Jak na krtka :-))) Je téměř Sysifovská záležitost 

Loni na podzim se z ničeho nic objevil na naší zahrádce krtek nebo krtci. A protože s pracovitostí sobě vlastní, začali budovat ty svoje trasy, jak kdyby tam mělo začít jezdit brzy metro, bylo nutno zasáhnout.
Nejprve jsem prostudoval všechny diskuze a nejen tady a musím říci, že nad některými příspěvky jsme se doma moc nasmáli...  Nejsem žádný "krtkomil" a tak jsme zakoupili ty dýmovnice. Docela dobře se zapalují pomocí let-lampy - spotřebovali jsme dvě krabice (tuším jsou tam po třech) a příští týden žádný výsledek, přibyly další "vesuvy", tak jsem vyhrabanou hlínu rozvezl po zahrádce a použil ji na vyrovnání terénu a udělal jim odhrabáním zeminy v chodbičkách průvan... O týden později další krtince, tak byly použity další dýmovnice... Opět bez valného účinku. Staré krtince obnoveny a nové vytvořeny.

Bál jsem se mírné zimy a rozmnožení krtčí rodinky a tak bylo nutno jednat. Nabízely se varianty jednak pasti a nebo druhá - zápach. Pojal jsem tedy inspiraci od hadříků s naftou a savem a petrolejem a použil jsem válečky WC Hit pisoár s vůní moře, které páchnou tak děsně, že kdyby takhle smrdělo moře, bylo by na plážích pusto a prázdno. Koupit se ale dají jen v balení po 30ti ks což je zbytečné, protože do jednoho krtince jsem použil vždy jen 1/3 toho válečku. Věřím, že kutil a zahrádkář si poradí kde sehnat cca pět válečků. Možná budou fungovat i ty, co se prodávají jednotlivě, ale smrad z těchto, o nichž píši, je tak silný, že zabalit je do igelitového pytlíku proti šíření pachu není k ničemu a musí být ve sklenici s dobrým uzávěrem. No a výsledek v boji proti krtkovi:  100% účinek!!! Ani jeden nový krtinec, ani po týdnu a ani po 5 ti měsících... Představoval jsem si jak krtek zdrhá a nadává, že to tam děsně smrdí...  No a nebo na ten smrad chudák pošel, protože dát si to na WC doma, pošel bych nejspíš taky :-))) Tak hodně úspěchů. 

P.S. zahrada kupodivu po moři nepáchne...                    

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika