Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je normálním lidem v nějakém přípravku dostupná, aktuálně ve zprávách řešená, látka fosfid zinečnatý? Kde vidím výhodu, že myš umře hned a při umístění jedu uvnitř garáže si myslím nehrozí otrava koček ani psů v okolí.

To je trochu složitější. Fosfidové nástrahy jsou na ústupu, protože některým hlodavcům nechutná jejich pach, navíc když vidí jak se tráví jiný, už to nechcou vzít. Pokud otrávenou myš sežere kočka, může se otrávit, ale málokdy se to stane. Pro člověka a psy není fosfid moc jedovatý, protože jed vyzvrací, což hlodavec neumí.
   Nástrahy na bázi protisrážlivých přípravků jsou lepší. Myš pojde až po čase, až mu látky v játrech vyblokuje syntézu vitaminu K. Tedy pro ostatní to není nápadné. Otrávená myš taky není jedovatá. Ovšem plošná aplikace na pole čehokoli, jak se zmiňuje v médiích, to asi není dobrý nápad.

Nemá cenu sypat jedy a líčit pasti tam, kde je blahobyt a hlodavci mají na výběr.

To se hezky řekne, ale hůř dodrží. Ve sklepě, kde máte uskladeněné ovoce, je blahobyt, ale do neprostupných nádob jablka nedáte. Naštěstí jedovatým granulím dávají myši obvykle přednost.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika