Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den.

Rád bych znal názor od dalších lidí.

Letošní rok jsem pozoroval úbytek hmyzu okolo mého domu. Nemám tolik komárů, hovad, much, ale určitě mizí i příjemnější hmyz. Nevidím vůbec slunéčko a nebo v noci zcela málo zahlédnu světlušku. Dům mám u lesa jako poslední v řadě a hmyzu zde bylo vždy dost.

Myslím si, že za to letošní rok mohou dvě sršní hnízda v blízkosti mého domu. Respektive jedno hnízdo v obrovské puklině dubu 10m od domu a druhé hnízdo na půdě.

Moje otázka zní, zda-li je mám zlikvidovat nebo ne. Mám z nich fóbii, ale nikdo doma není alergik. Děti zde také zatím nepobíhají. Občas mi nějáký proletí nad hlavou, ale díky hlučnému bzučení, či co to je za zvuk, jsem schopný včas zareagovat a dát se na úprk nebo i obráceně, dělat jako že jsem neživá věc :D

První den, když jsem tohle objevil, jsem propukl panice a koupil hned dva hasičáky na sršně. Teď se ale na ně koukám v poličce a váhám zda je použít. Jediné pozitivum beru, že sršni asi snad vyhubý skoro celý ohavný hmyz okolo mého domu, což je pro mé pohodlí pozitivní, ale na druhou stranu málo zahlédnu nějákého pěkného brouka nebo motýla. Minulý rok jsem zde měl spousty žluťásků, letos prd.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika