Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je těžké porovnávat zmizení jednoho živočišného druhu se zmizením deseti miliónů druhů. Věřme, že ani k jednomu případu nedojde. Přesto si myslím, že by si na to lidstvo zvyklo. Budoucí vesmírné mise už o tom přemýšlejí. Jedli bychom brambory bez insekticidů, partenokarpické ovoce, řasy, větrosnubné plodiny apod. Někde jsem četl o včelo-dronu, miniaturním létajícím robotu schopném podle naprogramování opýlit celý strom za jeden den. A maso bez kostí by se pěstovalo z kmenových buněk bez zabíjení zvířat...

Ale teď vážně: největší environmentální ohrožení je podle mě způsobeno přemnožením lidstva a jeho dalším neregulovaném množení. Země není stavěná na 50 miliard lidí, ikdyby byli všichni zelení. Kdysi mi vyprávěla spolužačka z Vietnamu, že se její známé narodilo třetí dítě a že ji za to vyloučili z Brigády Socialistické Práce. Tak drastická regulace být nemusí, ale s určitou osvětou by se mělo začít alespoň v nejkritičtějších zemích.

Ještě něco k plastům. Balancujeme mezi nadužíváním a hygienou. To, že jsou světová moře zněčištěna plasty, není chyba plastů, ale lidí, kteří je do moře a do řeky (aj.) odhodí. Trestat lidi vězením za to, že vlastní igelitový pytlík, asi není cesta vpřed. Nahrazování plastových výrobků jiným materiálem je asi možné, ale neřeší to problém odhazování odpadků kdekoliv a kamkoliv.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika