Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

2,5 cm zpravidla stačí, hryzec jím normálně neproleze.

Pokud bude ovšem návnada (chutné sladké kořeny některých podnoží) dostatečně lákavá,  a zároveň nebude v okolí náhradní zdroj krmení, pak se třeba třetím, čtvrtým rokem i přes tuto zábranu dostanou.

Kdysi jsem zaslechl, že některé podnože zvláště jabloní jsou pro hryzce a hraboše díky své chuti obzvláště lákavé. Několikrát jsem již četl, že bujně rostoucí podnože jim tolik nechutnají. Vysvětlení může být, že malé poškození bujné podnoži tolik neublíží, případně, že při velkém množství kořenů stejné chuti jsou již přejedení (přežraní) a hledají zase něco jiného.

Já bych také i ty nejlepší jitrnice nedokázal jíst déle, než nějaké 3 týdny v kuse.

Co se hubení týče, již jsem svou myšlenku někde v tomto fóru nabízel. Než zvát firmu s různými, třeba průmyslově schválenými chemikáliemi, mám vizi vzít malý grilovací kotlík, který je stejně k ničemu, případně jinou nádobu, tu překrýt např. plechovým jehlanem, může být i nějaká již nepoužitelná plechová nádoba, třeba z kuchyně, do ní udělat díru a připojit nějaké potrubí. Po určité dostatečné vzdálenosti připojit větrák a následně další potrubí přímo do díry.

Po rozhoření základního paliva stačí přiložit mokrou trávu, vlhké piliny, mokré uhlí a nedokonalé spalování snad již udělá svoje. Jo, CO je na dýchání sviňa, ale snad se jim před usnutím budou zdát pěkné sny.

Hlavně to ale nezasviní zahradu žádnými rezidui.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika