Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za cenné rady p. 252.11 a 205.204 ohledně šetrné ochrany před dočasně agresivními včelami (možná) zasaženými Calypsem apod. Žádost o radu na ekologicky šetrný repelent neznamená nenávist k včelám a včelařům. Asi jsem se nevyjádřil přesně a je mi to líto.

K dalším dotazům a doporučením expertů:


Napřed poznejte hmyz: znám detailně z vlastního pozorování celý životní cyklus asi stovky různých druhů hmyzu. Jezdím pravidelně na entomologické burzy a za posledních 10 let jsem přečetl o hmyzu asi sto knih a odborných publikací. Takže se snažím. Přesto připouštím, že jsou mezi námi i entomologové na profesionální úrovni, kteří rozumějí všem druhům hmyzu. Pro amatéra je deset milionů druhů skutečně moc.

Proč jim ty hluchavky berete? Na své zahradě nechávám včelám až do úplného odkvětu asi 25000 kvetoucích hluchavek nachových. Možná jich někdo nechává víc. Protože vsak nepoužívám herbicidy, snažím se umožnit na „kvetoucí louce“ život i některým kulturním rostlinám. Část zaplevelených hluchavek ač nerad vysekávám; obvykle za šera.

Odstěhujte se zpět do města: v ČR bydlím ve městě a právě tam jedu. Na svých častých zahraničních cestách však přespávám na dvou zahradách ve dvou různých zemích EU. Ta největší není na typické vesnici. Je to městys s asi tisícem domků, 20 obchody, vlastním úřadem práce apod. Včely tu tolik nevymírají, protože někteří parazitující roztoči v létě nepřežijí v úlech tak velké teplo.

Миммо

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika