Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jakákoliv past na potkany je vhodná pouze tehdy když by tam byl zatoulaný jen jeden potkan. Potkani jsou natolik inteligentní, že další stejné se už budou vyhýbat. V jejích koloniích panuje složitá hierarchie a svým způsobem spolu nějak komunikují. Např. při nalezení nějaké "podezřelé" potravy nebo předmětu jej vybraný jedinec ochutná nebo prozkoumá a ostatní členové společenstva čekají co to s ním udělá. A dost dlouho...
Tzn., že do jednoho druhu pasti se chytí jen jeden a při použití rychle působicího jedu taky. Dílčích úspěchů lze sice dosáhnout střídáním způsobu lovu, ale jen dočasně. Postupně vznikne u nich totiž taková ostražitost, že pak je vyhubit je nemožné.
Osobní zkušenost za 1,5 roku vojny, kde jsme jich měli velmi rozsáhlé kolonie a času na boj s nimi spoustu.
*
O jejích mimořádné inteligenci svědčí i další moje zkušenost. Nastěhovali se mi do sklepa. Nevím kolik, ale zahlédl jsem dva. Nastražil jsem tedy klasickou pérovou past.
Druhý den byla past sklapnutá, návnada sežraná a po potkanovi zůstalo jen pár kapek krve. Další asi dva dny se nedělo nic. Pak past sklapla, návnada pryč ale místo potkana byl zaklapnutý jen kus provázku. To se pak pravidelně opakovalo - návnada sežraná a v pasti jen provázek. Dělali si ze mně asi srandu. A jak jsem provázek odnesl, past s návnadou už ignorovali.
*
Chci tím říct, že pokud chcete vyhubit kolonii potkanů musíte masivně a na co největší napadené ploše použít pomalu působící jed - nějaký rodenticid.
Jiné způsoby jsou neúčinné a jen zvyšují jejích ostražitost!

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika