Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tuhle jsem tak přemítal o těch plzácích, jak jim efektivně zabránit v přístupu na pozemek. Prý nesnáší dotyk s mědí a tudíž nepřelezou předmět s měděným povrchem. Pak by stačilo kolem chráněného pozemku do země zapustit na sebe navazující pásy plechu, svisle orientované tak, aby jejich horní část vyčnívala nahoru pár centimetrů nad povrch země. Jako jakousi "hradbu". A teoreticky by bylo po problému. Nevím nezkoušel jsem to. Ale kdyby to i fungovalo - podstatná nevýhoda: měděného plechu, který není levný, by bylo potřeba mnoho.

Tak mě napadlo - možná blbost - že by to šlo udělat i z obyčejného plechu, například klempířského pozinku, který je levný a nekoroduje. Udělat na té ochranné hradbě nahoře dva ohyby ve tvaru obráceného "U" tak, aby musel plzák překonat ostrý břit v poloze "hlavou dolů" (viz. obrázek). To už bude pro slimejše docela náročný tělocvik. Ale dovedu si představit, že když se pořádně přilepí a hodně se "zlomí", že i tuto překážku by možná dokázal překonat. Tak bych mu to ještě ztížil tím, že by místo plechového pásu byla použita drátěná síťovina (pletivo) s optimální velikostí ok, tak aby jimi slimejš nedokázal prolézt. Tím by se mu radikálně zmenšila jeho lepivá plocha a tedy i schopnost udržet se na svislé stěně. A když by se ta "přepadová hrana" zastřihla šikovně tak, aby z ní směrem dolů trčely přestřižené drátky, neměl by žádnou šanci. Nechcete to náhodou někdo vyzkoušet? Když to bude fungovat, půjdeme napůl.laugh

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika