Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nize spominane pripravky Aversol (thiram) a Stop-Z (ichtyol). Aversol stoji 1 kg doza kolem 110 - 120 KC, vystaci to ale na osetreni minimalne 200 kusu sazenic do 2 let nebo 20 stromku starsich. Je to neprijemne pachnouci zlutohneda pasta v doze po 1 kg, jsou i vetsi baleni, ty by ste ale potrebovali pri osetrovani vetsiho poctu sazenic/stromku (na 1000 ks sazenic kolem 3 kg, na 1000 mladych stromku kolem 6 kg).

Ted v lete se Aversol redi v pomeru 2 dily Aversol k 1 dilu vody, tedy k 1 kg pridate za michani 0.5 L vody a rozmichate na homogenni pastu. Tuto mozno aplikovat naterem kmenu a vetev, nebo postrikem, mate-li vykonnejsi postrikovac (pracovni tlak 6 bar, hrubsi trysky prumeru alespon 1 mm, okamzite po postriku je nutno 3 x postrikovac proplachnout cistou vodou s prisadou saponatu, rozebrat prislusenstvi, pumpu, hadici, lanci, trysku a vse nechat 12 - 24 hodin namocene ve vlaznem roztoku saponatu a nasledne premyt jeste jednou a pohyblive soucastky namazat vazelinou nebo silikonovym mazadlem -- pro mensi pocet stromku je praktictejsi osetrit je naterem, pomoci stetce).

Pri a alespon 36 hodin po naneseni Aversolu musi byt sucho, zadne srazky. Suche pocasi urychluje zaschnuti pripravku, ktery je pote velmi odolny k zvetravani. Pri radne aplikaci a dokonalem uschnuti nateru muzete pocitat se spolahlivou repelnci zvere, i hlodavcu, po minimlane 6, nekdy az 10-12 mesicu.

Pri aplikaci v zime se Aversol pred pouzitim redi 5:1 s vodou, k 1 kg zamichate tedy 0.2 L vlazne nebo teple vody.

Osobni ochrana, tj. hrube ochranni rukavice, pracovni odev, gumove holinky a prip. stit na tvar jsou nutne. Pripravek nevykazuje vysokou toxicitu nebo karcinogenitu, ale ma tzv. antabusovy ucinek, to znamena, ze i po vstrebani malych mnozstvi dela cloveka pocas nekolika dnu precitliveleho vuci alkoholu. Ja jsem pro jistotu vzdy minimalne den pred a 2 - 3 dni po aplikaci Aversolu nepil zadne alkoholicke napoje, ani male pivo. Jinak je ten pripravek ale spolehlivy a cenove vyhodny.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika