Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Už jsem o tom tady psal ale těžko to najdu, takže něco o hryzích. Jsou vodní a ty které nejsou vázány na vodní toky. Mne sežraly 2 stromky a proto jsem jim vyhlásil totální válku a byla úspěšná. Pomocí pastí a tablet byl nakonec pokoj. Do pastí se chytilo asi 15 až 20 hryzců kromě toho 2 lasičky (jedna živá puštěna) asi 2 vrabčáci, několik hrabošů a jeden krtek. Na vlastní oči jsem viděl chytit se 2 hryzce (měl jsem tam kempingové křeslo a pozoroval). Krtek ten se nechytí, jenom přisune čumáček, vrátí se a hlínou uzavře východ a částečně tím zahrne past. Chodby krtků využívají i hryzci a jelikož jejich kutací schopnosti jsou omezeny, tak když dělají chodby, tak podél praskliny v půdě a hlínu hrnou do škvíry. Hnízdo hryzců je asi do 5 až 10 metrů od zlikvidovaného stromku pod povrchem asi 15 cm a tvoří jej 3 dutiny asi 15 cm v průměru a půl metru od sebe. Jedna komora byla napěchovaná krátkými kousky kořenů do síly asi 1 cm, druhá tvořila hnízdo se senem a kousky igelitu, třetí tvoří záchod. Co je důležité, chodby hryzců jsou těsně pod povrchem a dají se pomocí motyky sledovat a rozkopat.
Past je nejdůležitější a je to klasická kovová, plechový výlisek určený krysy. Důležité je aby nášlapná plocha na kterou se jindy umísťuje návnada, byla co největší aby nešla obejít. Některé pasti jsem upravil nanýtováním malého plíšku. Návnadu jsem nepoužíval žádnou.
Umístění pasti je do rýhy asi 10 cm široké (vyhrábnuto motykou), 30 až 40 cm dlouhé s úrovní asi 1 cm pod okraj chodby. Čelo chodby musí být kolmé a pečlivě seříznuto a past téměř přiražena. Finta je v tom, že hryzec vylézá ven z díry (krtek ne) a jakmile šlápne, tak to má „za krkem“. Z počátku jsem z pastí vyndával hryzce téměř denně. Celkově jsem měl pastí asi 5 kusů plus mínus, nepamatuji. Asi za 14 dní jsem pak nasadil zplyňující tablety PH4 což je nějaký bojový plyn a používalo se to na vzteklé lišky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika