Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Krtek má většinou pelíšek ukrytý pod kořeny stromů, odkud vede hlavní chodba. Ostatní chodby ústí do hlavní chodby. Krom toho má vždycky jednu tajnou chodbu, která vede hodně do hloubky. I když někdy nedělá krtiny, jeho pohyb se pozná tím, že v místech chodeb jsou uvadlé rostliny. Jeho chodby jsou i několik desítek metrů dlouhé. Krtek sní poměrně hodně potravy. Nejradši má žížaly, hmyz, hmyzí larvy, nebo hlemýždě. Svá loviště krtek navštěvuje několikrát denně. Nemusí ani bydlet u vás na zahradě, jen k vám chodí lovit.
Rozmnožuje se jednou až dvakrát za rok a má po čtyřech až šesti mláďatech. Březost samice trvá asi čtyři týdny. Krtci pohlavně dospívají po roce života.
Krtek se živí živočichy, kteří svým okusováním kořenů rostlin škodí na našich zahradách. Jediné škody, které způsobuje jsou krtiny a rozryté záhony. Tyto škody jsou však minimální oproti škodám, které napáchají slimáci či hmyz. Proto je dobré zvážit, zda krtky hubit, nebo ne. Daniela.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika