Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Expanzní past (tedy asi všechny pasti) se umisťuje do vodorovné chodby (ne do te svislé s krtčí hromádkou). První jsem si koupil past jednu, ale protože jsem se 2x nestrefil s jejím směrem (krtek přišel z druhé strany), tak o týden později jsem koupil druhou. Když se prohrábnu do vodorovné chodby, dávám vždy dvě (zády k sobě), takže krtek/hraboš vždy na jednu zatlačí a spustí ji. Pracuji v rukavicích, i nábojky vyměňuji v rukavicích a prostě se snažím na pasti co nejmíň sahat holou rukou. Nevím jestli je to k něčemu, ale raději se snažím krtka nevyhánět pachem. Rukavice jsou odložené vždycky někde, kde nenačáchnou lidmi. Jo a když v zemině, kterou vyhrabuji k chodbičkám najdu žížalu, tak ji nakouskuji a položím k pastem aby tam "voněla". Když do 1-2 dní past nespustí, tak pasti vyndám a strčím je do jiné, co nejčerstvější chodby. Jsou období, kdy nemám čas a past je v zemi třeba týden bez kontroly.

Nejrychlejší odlov byl minulý týden - zhruba do 10ti minut po instalaci jsem slyšel "pufnutí" a bylo po škůdci. 2x past spustila, ale nevystřelila. Nábojky při těch velkých deštích zvlhly. Teď už jejich špičky s dírkou zakapávám lakem na nehty a stát by se to nemělo - vlhkost se dovnitř už nedostane.

No a rekapitulace je, že teď už krtčince na zahradě nemám. Nové díry a chodby už hledám opravdu obtížně a jsou spíše vyjímečné. Holá kola na trávníku jsou podsetá a zarůstají. Za ten 1,5 měsíce, co ty pasti mám se chytlo vč. dneška 16 potvor.

Možná je to drahý špás, ale mne to za těch 2x 800,-Kč stálo. (50 nábojek za 300,-Kč k tomu).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika