Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jestli mohu se svojí troškou do mlýna... Při čtení této rubriky jsem se i docela bavil. S krtky a hryzci mám též bohaté zkušenosti. Používám proti oběma "milým"  zvířátkům metody, které se rozhodně nebudou zamlouvat zeleným teroristům, ale mně stoprocentně pomohly a dosud pomáhají.

Před silvestrem si u vietnamců zakupte větší petardy. Je to váleček o průměru cca 1.5 cm a délky cca 6cm. Jakmile objevíte krtince, opatrně jeden rozhrabejte tak, abyste nezasypali noru. Zapalte na petardě doutnák a vsuňte do nory opatrně, ale rychle tak, abyste doutnák hlínou nezdusili. Na noru došlápněte botou tak, abyste noru utěsnili (já používám standardní holínky) a vyčkejte do exploze. Ucítíte od podrážky lehkou tlakovou vlnu. Ta patrně stačí ke krtkovo usmrcení. Preventivně takto činím s každou krtinou, protože chodby nemusí být mezi sebou propojené. Podle toho, jakou máte půdu se u některých hromádek, které jsou s tou "bouchací" propojené chodbami, může propadnout vrchol do nory, působením tlakové vlny výbuchu. Jak už jsem uvedl, postupuji u všech krtin stejně pro jistotu. Je to metoda v mém případě stoprocentně spolehlivá. Tedy po všech marných pokusech s plašiči, vlasy a jánevímčímještě...

Pokud vás krtek, nebo hryzec nachytá se "spuštěnými kalhotami" v době, kdy jsou petardy nesehnatelné, najde vám Google na netu eshopy, které prodávají karbid vápníku - CaC2. Cena se pohybuje od 50.- do 130.-Kč za kg. Karbid aplikuji do krtinců a hryzčích chodeb stejně. Stačí 2 až 3 kousky karbidu, které zaliji vodou a noru přikryji dlaždičkou, nebo prkénkem, které přišlápnu nohou kvůli utěsnění. Necháme karbid chemicky reagovat do 2. dne. Opět je třeba tuto metodu aplikovat do všech krtinců, nebo hryzčích chodeb. Odvážnější mohou zvýšit koncentraci karbidu a po vyvinutí acetylénu zkusit plyn zapálit. Tuto metodu ovšem z bezpečnostních důvodů rozhodně nedoporučuji, neboť při výbuchu může dojít k vážným popáleninám! Pokud hryzce, nebo krtka tímto způsobem nezlikvidujete, rozhodně se odstěhuje "k sousedům". To vás ale už nemusí trápit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika