Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Petře, zdravím vás. Asi máte k dispozici úplně jinou past, než kterou já jsem pod značkou výrobce FARILIA loni koupil v OBI. Prosím, mohl byste sem umístit fotku vaší pasti?  Jak můžete tvrdit (obecně), že něco (výrobek) funguje na 100%?  To, co píšete o chování krtka je zcela out. Krtek svými chodbami pouze neprochází, jak píšete, on je nejen pravidelně udržuje, ale i doluje a činorodě rozšiřuje a přebytečnou zeminu vyhrabuje a přemisťuje chodbami. Kam? Na povrch - vytváří krtiny. Krtek vytváří dva druhy chodeb - povrchové, které mu slouží primárně k získání kořisti a "hlubinné" hlavní chodby, které používá k svým životním potřebám. Tyto hlavní chodby jsou širší, ale zároveň jsou obtížně nalezitelné, protože je krtek vytváří poněkud hlouběji pod povrchem a jejich výskyt a lokace není přímo navázána na krtiny. Jak jsem psal dříve, všechny mnou zakoupené a nastražené pasti, včetně Vámi opěvované drátěné pasti Farilia téměř VŽDY zklamaly tím, že jejich lapací mechanismus byl zablokován zeminou, kterou krtek hrabal a posouval chodbou před sebou. Ulovení krtka se tak stalo pouze dílem šťastné náhody a proto jsem je všechny postupně vyřadil z používání. Můj čas je drahý na to, abych se stal nastražovací obětí a otrokem pasti, která efektivně nefunguje. Víte, pokud bych se mýlil, určitě by se tady za ten rok, před kterým jsem zde napsal svou samozvanou "recenzi" na past Farilia, tady sešlo alespoň několik nesouhlasných příspěvků. Ale kupodivu se tak nestalo. Past Farilia má podle mne dva zásadní konstrukční nedostatky : vzdálenost lapacího oka od spuštěcí pojistky je nedostatečná a dále síla, potřebná k jejímu odjištění je pro krtka extrémní. Zvláště po zkorodování pasti, proti kterému není dostatečně ochráněna. To že ji krtek odjistí předními tlapami při hrabání je nesmysl, protože past se odjišťuje v opačném směru, tedy ve směru dopředném, souhlasném se směrem jeho pohybu. A při hrabání jeho packy zabírají ve směru zcela opačném, tedy z pohledu krtka vzad. Krtek ji tak musí odjistit doslova čenichem.

(PS.: problematiku krtka jsem osobně vyřešil výrobou pasti vlastní konstrukce. Ta dokáže zasáhnout krtka bez ohledu na zeminu kterou přemisťuje před sebou, protože vzdálenost mezi inicilizačním mechanismem a úderníkem je libovolně nastavitelná. Bohužel, mě to stálo relativně hodně času a taky i nějakých peněz).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika