Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Jako chalupář s větší zahradou jsem pečlivě sledoval, zda se někde na netu neobjeví "zaručený" recept na ochranu zahrady před krtkem. V průběhu minulých 3 let jsem vyzkoušel snad všechno, co bylo doporučováno: syrečky, psí lejno, elektronický plašič, dýmovnice, kuličky atd., atd.. Efekt byl, pokud vůbec byl, pouze dočasný. Před 3 týdny jsem byl upozorněn, že v OBI je k dostání past (dvojice drátěných pružinových pastí) pod názvem Farilia, č. výrobku 325 431, Německo (Kč 89,-/sada). Zakoupil jsem v prodejně v Plzni 2 sady a použil. Jeden týden krtek pasti obhrabával a zahrnoval. Následně, to už byly dráty na povrchu lehce zkorodované, se mi podařilo ulovit hryzce. V průběhu minulého týdne se chytil 1 krtek, o minulém víkendu 2 a včera další !!
Jak postupuji: S pastí zacházím v gumových rukavicích, které předem zamažu zeminou. Lopatkou odkryji cca 20 cm chodby, vyčistím od napadané země a uložím proti sobě pasti. Celé přikryji podlahovou dlaždicí 30x30 cm, aby v chodbě nebylo světlo. Dlaždice je vhodná i pro snadné nalezení místa s pastí, zvláště u větší zahrady. Pasti kontroluji dopoledne a odpoledne - buď mám úlovek, nebo je past zahrnutá zeminou, nebo je natažená a prázdná. V případě zahrnutí (znamená, že chodba je používána) chodbu vyčistím a pasti vrátím, v případě žádné aktivity následující den změním místo uložení.
Byl jsem sám velmi překvapen, jak je řešení problému s krtinci prosté.

P.S. Výslovně zdůrazňuji, že nejsem reklamní agent žádného obchodního řetězce, ale obyčejný chalupář, kterému se po každém příjezdu na chalupu při pohledu na trávník pěnil adrenalin.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika