Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím všechny návštěvníky tohoto vlákna a specielně kolegu Petra (15.03.2010, 12:36) který sem se mnou přispívá svými zkušenostmi s drátovou pastí Farilia. Myslím, že nebude od věci shrnout některé základní praktické poznatky z odstraňování krtka ze zahrady:

a) Krtek vytváří krtince od jara až do úplného promrznutí půdy.

b) Hlavní období, kdy krtek rozšiřuje své teritorium a přichází z venku do zahrady, je podzim. Po vychytání všech přišlých jedinců je celá zahrada od jara do podzimu bez krtinců.

c) Krtek přichází na zahradu stále na stejných místech (první krtince), takže se dá předpokládat, že používá i cestičky svých předchůdců.

d) S používáním pastí Farilia je možné začít kdykoliv (viz mé úvodní články tohoto vlákna), větší počet pastí zajistí rychlejší odchyt krtka a tedy celkem méně krtinců.

e) Pasti Farilia mohou zůstat bez poškození v zemi (zapomenuté) přes zimu až do jara, občas včetně zbytků chyceného krtka. Zrezivělý drát pasti nemá vliv na její účinnost.

e) Z množství krtinců v blízkém i vzdálenějším okolí zahrady je možno soudit, že odstraněním jedinců, kteří vnikli na zahradu, nedošlo k pozorovatelné redukci populace krtků.

f) Snaha o zahradu bez krtinců je nekonečný příběh s každoročním opakováním, používání osvědčených pomůcek by měla být samozřejmost.
Pěknou zahradu po celý rok bez krtinců přeje Henry.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika