Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý večer. Trošku jsem se "prohrábnul" v příspěvcích o udržení tepla ve skleníku. Musíme si uvědomit, že skleník od skleníku má velice rozdílné tepelné ztráty. Počasí je také v předjaří a časném jaru hodně vrtkavé. Jsou zde velké tepelné rozdíly vedne a v noci. Víme také, že voda má největší tepelnou jímavost - je schopna absorbovat nejvíce tepla a také zpětně toto teplo uvolňoat.. Tudíž, aby mohl popsaný efekt fungovat/  zabránění poklesu vnitříní teploty pod přípustnou mez/ si bohužel musí každý vyzkoušet a přizpůsobit sám /množství vody v nádobách/. Problém zůstává jak ohřívat tuto vodu, která funguje jako stabolizátor teploty, když nesvítí sluníčkoa v noci se ochladí.   

 Docela mne až šokoval příspěvek /i v jiném vláknu/ ve kterém autor píše, že má 3,5 m3 vody v různých nádobách. Prvně mě zaujalo estetické hledisko a potom ekonomické hledisko.  Přitápět - dodávat elektrickou energi ji převedenou na tepelenou a tou ohřívat 3 500 l vody a potom teprve vyhřívat /stabilizovat/ noční teplotu ve skelníku je sice proveditelné, ale z mého hlediska značně nehospodárné. Proč? Je to můj názor a nikomu jej nenutím. Nebylo by lepší /ekonomičtějí/ počkat pár dnů až se počasí vyblbne a ve skleníku zavládne normální jarní pohoda snesitelná pro předpěstované rostlinky?

 Také by mne zajímalo kolik energie elektrické/ KW/h/ sežere takové to temperování 3 500 l vody a jakou sazbu máte za jednu KWh.  Nyní se pdívejme na prostorové hlediko. Kolik prostoru vám zaberou různé nádoby atd. ve vašem skleníku a kolik sazeniček vypěstujetea v jaké finanční hodnotě. Dále máte změřeno kolik práce vám dalo nanosení a naplnění těch všelijakách plastových nádob do vašeho skleníku? Kolik práce vám dá likvidace až se oteplí? Kam dáte to harampádí?  Podle mého úsudku je to práce pro práci se záporným výsledkem.  Zdeněk  

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika