V letošním roce roste hodně šipinek. Dnes jsem si byl natrhat, za chvíli jsem jich měl kilo. Chtěl bych si natrhat další a pak dělat šípkový džem. Na internetu jsem našel nějaké recepty, ale připadá mi složitá příprava. Předpokládá se odstranění tzv. "bubáka" ale takhle se s tím drbat se mi nechce. Takhle bych dohromady nic neudělal.
Tak jestli máte nějaký recept jak to dělat jednoduše? Představuji si to tak, že šipinky povařím, udělám z nich třeba čaj, ten se bude hodit vždycky. Šipinky bych pak rozmixoval v mixéru, menší množství v tyčovém, větší množství v klasickém a následně šipinky přelisoval šroubovým lisem (nejsnadněji dostupný)
Pak bych z toho vařil džem.
Tak jestli máte nějaký jednodušší nápad? Jsem od přírody líný člověk a rád bych s tím měl co nejméně práce.