Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

určitě udělejte skalku, to převýšení si o to přímo říká. Kameny si musíte nasbírat někde v okolí, na výletech, nebo koupit. Celkem hezké mají kousek za Jesenicí, ale jméno firmy si nepamatuji. Je to myslím cestou na Dolní břežany. Je lepší když jsou kameny ze stejné oblasti.  Taky se dá zajet do lomu a domluvit se na.

Na skalku se budou hodit různé polštářovité rostliny (aubrieta, pak takové ty malé karafiáty, ted mi vypadlo jméno), lomikameny, do sušších oblastí můžete dát netřesky, nízké rozchodníky,  vysoké rozchodníky, pak bych přidala koniklece, skalkové tulipány, nebo malé kosatce, kolem cestičky levandule, šalvěj, polštářky trav - třeba kostřava... rostlin je kvantum, některé se vám budou rozlézat více, některé méně, časem uvidíte.

Každý kdo zakládal skalku ji časem stejně předělá, a i to je pěkné, přemýšlet kam co přemístit. Pokud si to zakládáte vlastními silami tak první návrh nikdy nezustane tím posledním.Já občas přeskládávám i kameny. 

V zahradnictví většinou mívají oddělení skalniček, tak je dobré si tam co měsíc zajít, a podívat se co zrovna kvete, co by se vám hodilo, dokoupit atd. Kupte si nějaký časopis pro inspiraci.

Suché oblasti se nebojte, zkuste tam ty netřesky, nebo dejte nahoru kameny a kousek níž třeba mateřídoušku, nebo ty diantusy, vyrůstají z jednoho místa a udělají široký polštář.

v největších vedrech to holt zalijete konví, nebo si tam dejte malou trysku na závlahu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika