Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Hezký večer,

já osobně se o lekníny bojím, takže je vytáhnu i s květináčema, dám do staré dětské vaničky a šoupnu do sklepa. Tak dvakrát za zimu si na ně vzpomenu a doliju do vaničky vodu - ale jen tak do čtvrtiny těch květináčů, jen co by kořeny úplně neuschly a nasály trošku vody, leknín je zatáhnutý a očka spí. Už jsem ale viděla, že lekníny v pohodě v zimě přezimují i venku. Pán od kterého jsem lekníny kupovala měl na zahradě zakopaných van několik. V každé z nich měl pak jiný druh leknínu a upravoval jen hloubku vody, kterou ten leknín potřeboval - na zimu nevytahoval žádný.Mají tam docela dobrou hladinu na to, aby to zvládly.Já jsem nechala venku jen jednodušši (levnější ) druhy vodních kytek a zbytek jsem šoupla do sklepa. Z jara pak začnu pomalinku sledovat jak se lekníny ve sklepě probouzejí a začnou házet první lístečky. Takže myslím, že v těchto dnech je to docela i aktuální, aby se zadaptovaly venku a začly i co nejdříve kvést. Pak už jen stačí sypnout trošku granulek hnoje a zbytek je na přírodě. Abych nezapomněla - když nechávám vanu přes zimu napuštěnou, naházela jsem do vody pár dřívek a polystyrenu, dávala jsem to do venkovního bazénu, tak jsem tam pár dřevotřískových destiček taky hodila (k vůli zamrzání vodní hladiny).

Když vystihnete slabou chvilku manžela a on vám vanu trošku zapustí do země, splyne hezčeji s okolím - osázela jsem ji vyššími druhy travin a vypadá to moc hezky.    Leknín je velmi nenáročná kytička, bude vám růst třeba i ve škopku, starém dřezu nebo lavoru  - ale bude menšího vzrůstu. Čím více mu dopřejete místa, tím bude růst líp. Taky se dělí lekníny podle toho v jaké hloubce jej chcete pěstovat - mně ale rostly zatím všude a to bez legrace .

Tak opravdu hodně štěstí!!!

Rusinová

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika