Zahrada Čech



víítek - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (573) - 166.34 (?) 
28.9.2008 13:58, zobrazeno: 7893x

Tak jsem letos navštívl výše uvedenou akci. Zahrádkářská výstava v kdejaké vesnici má podstatně větší úroveň. Kromě několika zahradnických stánků a jednoho pavilonu s ovocem a zeleninou byla celá "výstava" uplně o něčem jiném. Nechápu proč by se mělo za vstup na tržnici platit 80Kč.

Co jsem tam chtěl vidět: Belgické brousky, nože Tina, Zahradní nářadí Bahco, Felco... Ke kvalitě "kontejnerovaných" ovocných výpěstků se nebudu vyjadřovat. Ani odrůdová skladba zde nabízeného zboží nebyla ideální.

Místo toho jsem viděl titanové pánve, bazény s vířivkou a polstrováním, Motorové kolo, kosmetiku, koupelny, sádlo, hadice na mití aut, vše za 39...

Co se týká zahradnického nářadí, tak se zde prodávalo takové co je vhodné prodávat pouze ve stáncích (kvůli reklamacím).

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 143.205 (?), 29.9.2008 8:08

Díky za informaci, ušetřil jste mi cestu. JITA

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 29.9.2008 9:27

Milá JITO, pan Vítek Vám ušetřil nejen cestu, ale zřejmě i peníze.  Svůj poznatek totiž napsal 28.9. a výstava skončila 27.9.2008.  JInak musím napsat svůj názor - myslím si, že už to není, to co to bývalo.  Stává se z toho čím dál víc komerční záležitost na úrovni tržnice. Ale asi je to trend dnešní doby.  Na výstavě Salima jsem měla ten samý pocit.  Zdravím - Daniela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 248.116 (?), 29.9.2008 10:51

To máte pravdu, Danielo. Jsme s chalupou nedaleko, před roky jsme tam rádi chodívali, teď už vůbec. M.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 162.128 (?), 29.9.2008 12:46

stejné zklamání jsme kdysi prožili na cibulových trzích v Hořovicích, moc jsme se tam těšíli, ale cesta na náměstí byla lemovaná stánky se vším možným, od spodního prádla až po leštidlo na boty. Najít stánek s proslulými cibulovými copy bylo umění, nehledě na to že i na tuto akci se platilo vstupné Bylo to cca před 8mi lety, od té doby jsme tam už nebyli, tak nevím, jestli se to třeba náhodou nezlepšilo.

asi to pro firmy není zajímavé tam vystavovat, nebo jim dali vysoké nájemné.  Krom toho mám pocit že počet firem, které se zaměřují na segment zahrádkářů ubývá. Zbyde několik těch větších, kvůli kterým ale na výstavu 100km nepojedete, když mají sít obchodů, a pak ti malí, kteří budou odkázáni na místní zákazníky, přeprodávat výpěstky větších školek, a ti se nikam trmácet a vystavovat taky nebudou. Stejně se nejvíc prodávají tůje...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 29.9.2008 15:29

Je to asi osud všech těchto "veletrhů". Za pár dní nás čeká Hortikomplex v Olomouci a bude to stejné. Dva naaranžované pavilony a stovky stánků, z nichž sotva polovina bude mít něco společného s tématikou výstavy. 
   Prodejci spoléhají na určitou davovou psychózu návštěvníků, kteří koupí i to, co by je v klidu běžného obchodu ani nenapadlo.
   Zlatým časem těchto výstav byly doby před revolucí. Expozice měly na svou dobu nebývalou úroveň a daly se zde koupit věci, které v obchodní síti nebyly k mání.
    Na vlně popularity tehdejších dob se podobné akce vezou dosud. Kdo by jinak platil bezmála 100 Kč za vstup na tržnici s velmi různou kulturou prodeje?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 48.26 (?), 29.9.2008 21:39

Plně souhlasim.Dne 27.9 jsem byl v Litoměřicích na Zahrdě Čech, většina stánků se minula tématu.Alespon mě utěšilo to, že to byl poslední den, a tak se obchodníci zbavovali rostlin a místy byly velké slevy.Asi před 4-5 lety jsem byl na Floře v Olomouci, to ještě mělo úroven, dnes nevim.Sice hadráři byli, ale před výstavištěm, uvnitř samé rostlinky a vše kolem nich.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika